El Pride Barcelona i la lluita per l’alliberament sexual i de gènere

El context del Pride Barcelona a la segona quinzena de juliol

Aquesta celebració, coneguda internacionalment com el festival del capitalisme rosa, del pinkwashing i de la gentrificació, s’organitza per la Cambra de Comerç LGTBI i s’inclou dins de l’impuls de l’Europride.

La lluita pels drets LGTBI i els esdeveniments històrics

És essencial recordar la manifestació de l’Orgull del 1977, convocada per diverses col·lectius i feministes, que va portar a les reivindicacions de derogar la Llei sobre perillositat i rehabilitació social i exigir l’amnistia per a persones LGTBI.

La transformació del moviment i l’aparició del Pride Barcelona

És important reconèixer la llarga cronologia de col·lectius polítics i grups de lesbianes, gais, trans i feministes que han marcat la lluita pel dret a l’alliberament sexual i de gènere.

El Pride Barcelona i la desmobilització del moviment LGTBI

L’institucionalització del moviment LGTBI ha provocat una desmobilització de base i de carrer, deixant les necessitats del col·lectiu en mans d’empreses del capitalisme rosa.

El capitalisme rosa i la construcció d’un nou relat

A través del Pride Barcelona, el capitalisme rosa intenta esborrar i invisibilitzar els col·lectius polítics que han lluitat durant més de 40 anys, desvirtuant la pròpia història de la lluita per l’alliberament sexual i de gènere.

La necessitat de recuperar l’organització unitària de l’Orgull

És imprescindible reconstruir espais unitaris i recuperar la unitat de la manifestació del 28J per enfrontar-se al capitalisme rosa amb una agenda pròpia.

Related posts

Una Celebració Musical: Tradició i Innovació en Concert

Reflexions sota un cel de núvols: l’art i la natura

La Resiliència d’una Llibreria: Rebirth After the Flood