Inici » El sushi: un menjar exòtic i sorprenent

El sushi: un menjar exòtic i sorprenent

by PREMIUM.CAT
una safata de fusta coberta amb sushi i escuradents al costat d'un bol d'arròs i un bol de verdures, Aya Goda, sakimichan, una foto d'estoc, dau-al-set

Descobreix el sushi

El sushi és un plat exòtic i deliciós que prové de la gastronomia japonesa. És un menjar que ha guanyat molta popularitat tant als restaurants com a les llars de casa nostra. Avui, en el dia mundial del sushi, et portem 5 curiositats sorprenents sobre aquesta delícia japonesa.

1. Una manera diferent de menjar

Si tens por dels pals tradicionals de la cuina oriental, no et preocupis! Una curiositat del sushi és que es menja amb les mans. Així és, pots gaudir d’aquest plat sense haver de fer servir coberts o pals. Així que la propera vegada que et mirin malament per menjar sushi amb les mans, pots respondre amb tota la raó del món que aquesta és la manera correcta de degustar-lo (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

2. Normes per menjar sushi

El sushi té les seves pròpies normes de degustació. Per exemple, si menges un nigiri, s’ha de fer d’un sol mos. I si vols sucar-lo en salsa de soja, només ho has de fer per la part del peix, mai per la part de l’arròs. Aquestes normes senzilles et permetran gaudir del sushi de la millor manera possible.

3. Els Itamae: els mestres del sushi

Els cuiners especialitzats en sushi s’anomenen Itamae. Aquest ofici requereix molta dedicació i anys de pràctica per arribar a ser un expert en la preparació d’aquest plat. Els Itamae han de seguir protocols específics, com l’art de tallar el peix i la manera de rentar l’arròs. És un ofici que requereix passar molt de temps aprenent i perfeccionant les tècniques fins a poder servir als clients de manera professional.

4. L’origen del sushi

Encara que el sushi és un plat típic de la gastronomia japonesa, el seu origen no és japonès. En realitat, el sushi té les seves arrels a les cuines del sud-est asiàtic, com Tailàndia i Filipines. Els japonesos van prendre aquesta tècnica de fermentació del peix i de l’arròs i la van perfeccionar fins a convertir-la en el sushi que coneixem avui en dia. És un exemple de com la gastronomia evoluciona i s’enriqueix amb influències de diferents cultures (https://materials.campus.uoc.edu/continguts/PID_00294231/index.html).

5. Consells dels experts

Els xefs del restaurant Tora ens donen alguns consells per gaudir del sushi. Ens expliquen que menjar sushi és un ritual i que cada peça té la seva manera única de ser degustada. Tot i això, al final, és el client qui té l’última paraula i pot triar com vol menjar-se el sushi. Sempre és bo tenir en compte les recomanacions dels professionals, però al final, el gust personal és el que compta.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00