El vi més antic de Sevilla

Un descobriment arqueològic a Carmona

Un equip d’investigadors de la Universitat de Còrdova (UCO) ha realitzat un descobriment arqueològic a la localitat de Carmona, a Sevilla. Han trobat un recipient funerari que contenia un líquid rogenc, que després d’una anàlisi química exhaustiva, s’ha determinat que és vi blanc de més de dos mil anys d’antiguitat. Aquest descobriment és excepcional i supera el rècord anterior de l’ampolla d’Espira, que fins ara era considerada la troballa arqueològica de vi més antiga del món (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

El mausoleu romà de Carmona

El vi més antic del món ha estat trobat en un mausoleu romà descobert l’any 2019 a Carmona, una localitat sevillana. Aquest mausoleu és el lloc on s’ha trobat l’urna funerària que contenia el vi blanc de més de dos mil anys d’antiguitat. Aquesta troballa ha sorprès els arqueòlegs, ja que inicialment es pensava que les urnes contenien ossos, però mai no s’haurien imaginat que hi pogués haver líquid (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

La dificultat de determinar el tipus de líquid

Determinar amb exactitud el tipus de líquid que es troba en un recipient de l’època romana amb més de dos mil anys d’antiguitat és pràcticament impossible. Tot i això, els investigadors tenen indicis molt fiables que apunten a que es tracta d’un vi blanc. L’anàlisi química ha revelat que no hi ha àcid provinent de l’antocianina, que és present en els vins negres. Tot i que no es pot tenir una certesa absoluta, els experts tenen certa confiança en aquesta conclusió (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Un descobriment que ens permet conèixer el passat

Aquest descobriment del vi més antic del món ens permet obtenir informació valuosa sobre el passat. Ens ajuda a comprendre les tècniques de vinificació utilitzades fa més de dos mil anys i ens dóna una visió de la cultura i les pràctiques de l’època romana. És un testimoni de la història que ens permet connectar amb els nostres avantpassats i entendre millor el món en què vivim avui (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora