Inici » El volcà en erupció i el seu impacte als vols

El volcà en erupció i el seu impacte als vols

by PREMIUM.CAT
una gran columna de fum i vapor que surt d'un volcà al cel sobre una ciutat amb edificis, Andrea Orcagna, foto premiada, una pintura mate, art ambiental

La intensificació de l’erupció del volcà Etna

El volcà Etna, ubicat a l’illa italiana de Sicília, ha experimentat un augment en la seva activitat eruptiva les últimes hores. L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) ha informat sobre un increment gradual de l’activitat estromboliana al cràter Voràgine, convertint-lo en la cimera més alta del volcà. Aquesta intensificació ha generat un núvol de cendres que ha obligat a desviar alguns vols amb destinació a Catània cap a l’aeroport de Palerm.

L’impacte als vols i l’aeroport de Catània

A causa del núvol de cendres generat per l’erupció, l’aeroport de Catània, el més proper al volcà, va haver de tancar parcialment la setmana passada. Tot i això, malgrat la situació, l’aeroport continua operatiu. Alguns vols amb destinació a Catània han estat desviats cap a l’aeroport de Palerm per garantir la seguretat dels passatgers.

El seguiment de l’erupció per part de l’INGV

L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia monitoritza de prop l’erupció de l’Etna. Han destacat que l’activitat infrasònica és alta i es concentra al cràter Voràgine, que ara és el més gran del volcà. A més, s’ha observat un augment de la magnitud del tremolor volcànic. Tot i que el nivell d’alerta ha passat de vermell a taronja, es manté la vigilància sobre la situació.

El volcà Estrómboli i altres notícies relacionades

A més de l’Etna, el volcà Estrómboli, ubicat en una petita illa al mar Tirrè, també ha estat actiu els últims dies. Tot i que la població local està acostumada a aquest fenomen, s’han pres precaucions addicionals a causa de les explosions freqüents al cràter. És important destacar que aquestes notícies estan relacionades amb l’activitat volcànica i no tenen cap connexió amb el domini superesport.es.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00