Inici » Els advocats d’ERC demanen l’amnistia per als seus dirigents

Els advocats d’ERC demanen l’amnistia per als seus dirigents

by PREMIUM.CAT
un grup d'homes asseguts a una taula amb vestit i corbata escrivint en paper davant d'ells hi ha altres homes amb vestit, Avgust Černigoj, mitjans oficials, una foto d'estoc, les automatistes

Les defenses jurídiques d’ERC sol·liciten l’amnistia per als seus dirigents

Els advocats d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han començat a presentar escrits demanant l’aplicació de la llei d’amnistia per a tancar les 37 causes judicials que afecten els dirigents del partit. Després de la publicació de la llei al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), els advocats d’ERC han posat en marxa una estratègia per accelerar l’aplicació de la norma.

Els dirigents d’ERC afectats per les causes judicials

Entre els dirigents republicans que esperen quedar amnistiats hi ha noms com Marta Rovira, secretària general d’ERC i actualment exiliada a Suïssa, Ruben Wagensberg, Josep Maria Jové, Lluís Salvadó, Natàlia Garriga, Marta Molina, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa.

La demanda d’amnistia i les opinions dels dirigents d’ERC

Els advocats d’ERC demanen que l’amnistia sigui aplicada de manera immediata, tot i que reconeixen que els jutges poden posar obstacles en el procés. Ruben Wagensberg, un dels dirigents afectats i exiliat a Ginebra, ha afirmat que l’amnistia és una causa que posa de manifest la persecució de l’independentisme i que els acusen de terrorisme per intentar frenar l’aplicació de la llei (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

El procés d’aplicació de l’amnistia

La llei d’amnistia ha estat publicada al BOE i ara els jutges que tenen a càrrec les causes relacionades amb el procés tenen un termini de dos mesos per decidir si l’apliquen o no. En cas de dubte, poden plantejar qüestions prejudicials a la justícia europea. Si no opten per aquesta opció, els jutges podran aixecar les mesures cautelars i les ordres de detenció internacionals i estatals.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00