Inici » Els beneficis de consumir cireres durant la temporada òptima

Els beneficis de consumir cireres durant la temporada òptima

by PREMIUM.CAT
un munt de cireres amb fulles al damunt, amb gotes d'aigua a sobre, i una fulla verda, Boetius Adamsz Bolswert, vermell, un render 3D, incoherents

El moment idoni per gaudir de les cireres

D’abril a juliol és el període de temps perfecte per degustar les cireres, amb el moment òptim situat entre mitjan maig i mitjan juny. Aquesta fruita és coneguda pel seu deliciós sabor dolç i suculent, sent la preferida tant pels nens com pels adults. Tot i que la temporada està arribant al seu final, encara podem gaudir-ne en el seu millor moment.

Els beneficis de consumir cireres

El consum de cireres aporta diversos beneficis per al nostre organisme. Aquesta fruita, disponible només durant la temporada de recol·lecció, és fresca per excel·lència i ofereix propietats que poden ser un remei amb valors medicinals per combatre problemes quotidians. Les cireres són riques en vitamines A i C, a més de contenir minerals essencials com el fòsfor, el calci, el potassi i el magnesi. Així mateix, aporten fitonutrients amb efecte antioxidant que protegeixen les cèl·lules, minimitzant el risc de malalties del cor i altres problemes greus.

Propietats antiinflamatòries

Les cireres contenen antocianines, pigments vegetals que exerceixen un efecte antiinflamatori beneficiós per alleujar el dolor muscular després de l’exercici intens. A més, aquest efecte analgèsic pot ajudar a prevenir la rigidesa arterial, la hipercolesterolèmia, així com altres malalties com l’artritis, la lumbàlgia i la gota.

Eliminació de toxines i regulació del son

El consum de cireres té la capacitat d’eliminar substàncies tòxiques emmagatzemades en òrgans clau com el fetge i la vesícula biliar. A més, les cireres contenen melatonina, una hormona que regula els cicles del son, contribuint a millorar el descans i el sistema immune.

Quantitat recomanada

Malgrat els beneficis, és important no abusar del consum de cireres. Es recomana no excedir l’equivalent a una tassa al dia, aproximadament unes 15 cireres, ja que un consum excessiu pot provocar efectes adversos com diarrea, inflor i rampes.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00