El Poder de l’All a la Cuina
Si busques entre els ingredients de la teva cuina, segur que un dels que destaquen al rebost és l’all. Encara que es porta fent servir com a part de les nostres receptes des de fa segles, aquest condiment també té un gran potencial per a la salut.
Una Llarga Història de Beneficis
Des del segle XVI, l’all s’ha utilitzat per tractar diferents símptomes gràcies als seus components, entre els quals destaquen l’alicina, les proteïnes i diversos minerals i vitamines. Les seves propietats fan d’aquest ingredient un dels aliments amb més beneficis per a la salut (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).
L’all com a Aliat Contra Malalties
Els experts destaquen el seu interès com a medicament, cosa que és així des de l’Antiguitat. A més, l’Agència Europea del Medicament també n’aprova l’ús com a medicament tradicional. Pot prevenir l’aterosclerosi, alleujar els símptomes del refredat comú i la dosi recomanada és de 4 grams al dia o 300 mg d’all encapsulat o polvoritzat.
Combatre Malalties amb l’All
A través de les seves propietats, l’all pot funcionar com a medicament, alleujant els símptomes de malalties gastrointestinals i contribuint a mantenir l’equilibri de la flora intestinal. També s’associa amb la prevenció de malalties greus com el càncer de còlon o d’estómac.
A més, afavoreix la salut cardiovascular, ja que actua com a vasodilatador, millorant la circulació sanguínia i reduint els nivells de colesterol i triglicèrids. També pot ser útil a l’hora de prevenir malalties cardíaques (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).
Les propietats antimicrobianes i antibacterianes de l’all fan que sigui útil per enfortir el sistema immunitari i combatre diverses infeccions, com el refredat comú i altres infeccions respiratòries.
Prevenir l’Envelliment Prematur
A més d’ajudar a alleujar els símptomes de malalties, l’all és capaç de combatre l’estrès oxidatiu, sent un gran aliad a l’hora de prevenir l’envelliment prematur. La manera de preparar-lo pot influir en les seves propietats, ja que l’all cru és més efectiu contra els bacteris si es consumeix just després de tallar-lo o picar-lo.