Error informàtic causa estralls a nivell mundial
Divendres passat, una gran falla informàtica va sorprendre el món. Un error involuntari en un sistema antivirus va causar la paralització de diversos sectors. Això va impactar milions de persones que no van poder viatjar amb avió, fer transaccions en caixers automàtics, concertar cites mèdiques o dur a terme els seus treballs normalment.
La recent actualització d’un antivirus va desencadenar un col·lapse als ordinadors que operen amb Windows, de Microsoft. Aquesta situació ha estat coberta per diversos mitjans de comunicació, encara que alguns aprofiten la notícia per ressaltar altres temes, com és el cas de Begoña Gómez.
Impacte als serveis globals
La decisió a Microsoft va afectar sistemes informàtics als cinc continents, provocant demores en aproximadament 33,000 vols i la cancel·lació de prop de 3,700. Aquest incident ens recorda la nostra dependència creixent de la tecnologia i, alhora, exposa la fragilitat d’aquests sistemes. Una cosa tan senzilla com una actualització d’antivirus ens pot deixar encallats en un aeroport o sense tractaments mèdics essencials.
També posa en evidència la dependència tecnològica que Europa té dels Estats Units, cosa que ara, més que mai, mereix ser reconsiderada.
La situació de Begoña Gómez
Mentrestant, els sistemes judicials a Madrid no es van veure afectats. Això va permetre que Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, comparegués davant el jutge Carlos Peinado. Tot i això, va decidir no declarar. El Mundo informa que Gómez espera un tancament ràpid de la causa, part de la qual està sota la jurisdicció de la fiscalia europea.
Testimonis clau
L’exvicerector de la Universitat Complutense de Madrid sí que va donar el seu testimoni, afirmant que el rector va ordenar atorgar una càtedra a Gómez. Aquesta declaració va ser destacada per La Razón. A més, el jutge Peinado continua sumant implicats, com l’empresari Juan Carlos Barrabés, que va admetre haver-se reunit amb Pedro Sánchez i Begoña Gómez a la Moncloa.
La causa segueix el seu curs i no s’entreveu un final proper per a aquesta controvèrsia.