Explorant noves perspectives a l’escena
En la seva recent edició d’arts escèniques a betevé directe, un periodista especialitzat destaca sis propostes teatrals que giren entorn del concepte de deconstrucció. Aquestes obres ens desafien a replantejar-nos nocions arrelades com la masculinitat i el concepte de família.
Crítiques amb humor: Explore el jardín de los Cárpatos
La companyia José y sus hermanas presenta ‘Explore el jardín de los Cárpatos’, una reflexió irònica sobre el fenomen turístic que ha marcat Espanya durant dècades. Aquesta obra es tornarà a veure a La Villarroel a partir del 18 de maig, oferint una mirada fresca sobre la construcció d’imatges identitàries.
La ruralitat com a reflexió: Lo cant de les ànimes mudes
Al Teatre Gaudí, a partir del 29 de maig, La Tremenda presenta ‘Lo cant de les ànimes mudes’, una obra que explora la desnaturalització de la societat a través de textos emblemàtics de Caterina Albert, coneguda com a Victor Català. Aquesta producció ens apropa a la Catalunya rural amb una sensibilitat poètica.
Replantejant la masculinitat amb Un menú tancat
‘Un menú tancat’, de Jordi Casanovas, arriba a La Villarroel el 16 de maig. Aquesta peça explora les relacions entre tres homes que reflexionen sobre la seva masculinitat. Preguntes com ‘per què mai hem vist plorar els altres?’ obren la porta a una discussió sobre les expectatives socials.
Refugi: un nou enfocament sobre la família
La companyia La Perla 29, sota la direcció de Mònica Molins, estrena ‘Refugi’ al Teatre la Biblioteca. Aquesta obra desafia el rol de la família com a fonament social, aportant noves veus i perspectives a una temàtica que sovint es dóna per descomptada.
Històries d’exili: La tercera fuga i Una pequeña historia
La deconstrucció cultural també s’explora en dos muntatges centrats en l’exili. ‘La tercera fuga’, de Victòria Szpunberg, ha captivat al públic del TNC des del 25 d’abril, on l’autora comparteix la història de la seva família entre Ucraïna, Argentina i Catalunya. Alhora, ‘Una pequeña historia’ presenta Héctor Alterio, un actor argentí de 95 anys, qui narra les seves experiències d’exili a Espanya, amb només tres funcions al Teatre Poliorama del 16 al 18 de maig.