Extremadura i Andalusia uneixen esforços per a la recuperació de voltors comuns
Les comunitats autònomes d’Extremadura i Andalusia han portat a terme el trasllat de 21 voltors lleonats a l’illa de Sardenya, Itàlia, com a part d’un projecte internacional destinat a restaurar la població d’aus necròfagues a les antigues àrees de distribució a Europa. Aquest esforç conjunt s‟emmarca en la lluita contra la disminució d‟aquesta espècie, la qual ha estat severament afectada per factors humans, com l‟enverinament, la persecució il‟alteració dels seus hàbitats de reproducció.
Contribucions significatives per a la recuperació de l’espècie
Durant més de 12 anys, la Direcció General de Sostenibilitat de la Junta d’Extremadura i l’organització Acció pel Món Salvatge (AMUS) han col·laborat activament en la contribució d’uns 600 exemplars de voltors lleonats i voltors negres per donar suport a la recuperació d’aquestes. aus necròfagues. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal la creació de noves colònies en àrees de reforç, com ara Bulgària, França, Xipre i Sardenya, per tal d’enfortir la població d’aquestes aus a Europa. El transport de les aus es realitza de manera especialitzada, utilitzant furgonetes i vaixells per garantir-ne l’arribada en òptimes condicions.
Impacte positiu i compromís continu
El trasllat dels 21 voltors lleonats ha culminat amb èxit, amb tots els exemplars arribant al seu nou destí en perfectes condicions. Extremadura, que alberga aproximadament la meitat de la població espanyola de voltors negres i el 40% de la població europea d’aquesta espècie, exerceix un paper crucial en la preservació d’aquestes aus necròfagues. Així mateix, AMUS ha demostrat un compromís a llarg termini en la recuperació i la conservació d’aquestes espècies a través del seu hospital de fauna salvatge, la xarxa de punts d’alimentació suplementària i projectes de conservació d’hàbitats i conscienciació social.