Fomentant la Conscienciació sobre l’Assetjament Escolar a la Seu d’Urgell

Un nou inici per a la prevenció de l’assetjament

El mes vinent, febrer, la iniciativa ‘Si no ho vius, no ho sents’ tornarà a activar-se a la Seu d’Urgell, amb l’objectiu de combatre l’assetjament en els centres educatius. Aquest programa inclourà la participació de 209 alumnes de primer i tercer curs d’ESO de l’institut La Valira i el col·legi La Salle.

Dates clau per a les sessions immersives

Les sessions estaran programades per als dies 11 i 12 de febrer per als estudiants de La Valira, mentre que els alumnes de La Salle prendran part en l’activitat els dies 20 i 21 de febrer. Aquesta intervenció educativa té com a finalitat abordar els temes d’assetjament i ciberassetjament en un entorn escolar.

Un precedent d’èxit en la sensibilització

El desembre passat, un total de 363 alumnes de sisè de primària i segon d’ESO de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) ja van participar en aquesta iniciativa. Així, amb les noves sessions, es preveu que 572 estudiants de diferents nivells educatius hagin estat implicats en aquesta important activitat.

Estructura de les sessions: una experiència transformadora

Cada grup-classe viurà dues hores d’activitat immersiva centrada en la problemàtica de l’assetjament escolar. Aquestes sessions són dissenyades per fer evident la gravetat de comportaments que sovint es consideren innocents, com els malnoms o els comentaris sexistes, i que poden tenir conseqüències devastadores.

El paper dels participants

Els alumnes experimentaran diferents rols durant les activitats: víctima, agressor i observador. Aquesta dinàmica busca fomentar l’empatia i la comprensió sobre l’impacte emocional que poden tenir les accions dels altres.

Un compromís comunitari contra l’assetjament

Aquesta acció forma part del Pla Comarcal contra l’Assetjament en edat escolar, que promou la col·laboració entre diferents agents comunitaris per a la seva implementació. A través d’un circuit d’actuació i diverses accions de sensibilització, es busca crear un entorn educatiu més segur i respectuós.

Mirant cap al futur

Amb iniciatives com ‘Si no ho vius, no ho sents’, es pretén no només abordar els incidents d’assetjament, sinó també prevenir-los, creant una cultura escolar que valori el respecte i la inclusió. La participació activa de l’alumnat és fonamental per construir un futur sense violència ni discriminació.

Related posts

La lluita per una fe inclusiva: un clam contra l’opressió

La crisi política a Puigcerdà: una trama de tensions i decisions inesperades

Desinformació i seguretat: un incendi que ens interpel·la