Inici » Investigació: Detinguts a Màlaga per trànsit il·legal d’òxid nitrós

Investigació: Detinguts a Màlaga per trànsit il·legal d’òxid nitrós

by PREMIUM.CAT
un grup de piles verdes i grogues asseguts a terra al costat d'un cotxe blau i un cotxe blau, Évariste Vital Luminais, pintura de graffiti, una foto d'estoc, graffiti

Cinc persones arrestades en la major aprehensió de ‘gas del riure’ a Europa

La Guàrdia Civil ha portat a terme la detenció de cinc individus a Màlaga en relació amb el transport i la distribució il·legal d’òxid nitrós, també conegut com a ‘gas del riure’. Aquesta operació representa la major aprehensió d’aquest tipus de substància a Europa, amb un total de 21.302 litres confiscats en ampolles i cartutxos metàl·lics.

Delicte contra la salut pública i antecedents penals

Els arrestats, de diferents nacionalitats, estan acusats de cometre un delicte contra la salut pública. Un compta amb nombrosos antecedents per delictes similars. La investigació revela que es dedicaven al transport i la distribució il·legal d’òxid nitrós en locals d’oci nocturn de la província de Màlaga.

Desenvolupament de la investigació i modus operandi

La investigació es va iniciar al febrer, quan les autoritats van tenir coneixement d’un grup de persones que duien a terme activitats il·lícites en una nau industrial a Alhaurín el Grande, Màlaga. La nau era utilitzada per emmagatzemar ampolles d’òxid nitrós, i es va observar que nombrosos vehicles de lloguer arribaven al lloc durant la nit per evitar detectar-los. Aquests vehicles eren carregats amb les ampolles i posteriorment distribuïen la substància a locals d’oci nocturn de la costa malaguenya.

Mesures per evitar l’acció policial

Per evitar ser detectats per les autoritats, els implicats feien servir un vehicle llançadora que els alertava sobre possibles controls policials. Així, asseguraven el transport de la mercaderia sense interrupcions. Aquesta estratègia els permetia aprofitar la inactivitat comercial al polígon industrial durant la nit.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00