Inici » La Batalla de Carpi i el Començament de la Guerra de Successió Espanyola

La Batalla de Carpi i el Començament de la Guerra de Successió Espanyola

by PREMIUM.CAT
una pintura d'una batalla militar amb un home a cavall sostenint una espasa i un home a cavall a terra, Carl Gustaf Pilo, pintura a l'oli molt detallada, una pintura detallada, accionisme vienès

Un Moment Decisiu a la Història Europea

El 1701, fa 323 anys, a Carpi, es va lliurar una batalla que marcaria l’inici de la guerra de Successió Espanyola. L’exèrcit austríac, comandat per Eugeni de Savoia, es va enfrontar a l’exèrcit francès, dirigir per Nicolas Catinat. Aquest esdeveniment va tenir lloc després de la mort sense descendència del monarca Carles II d’Espanya i l’obertura del testament a favor de Felip de Borbó. Això va provocar tensions i conflictes que van desencadenar una guerra que duraria fins al 1715.

La Diplomàcia i la Creació d’Aliances

Entre el 1700 i el 1701, la cancelleria austríaca va promoure una intensa campanya diplomàtica que va culminar amb la creació de l’aliança internacional austriacista. Aquesta aliança estava formada per diversos regnes i territoris, incloent Anglaterra, els Països Baixos, Portugal, el ducat independent de Savoia i la corona catalanoaragonesa. Aquesta aliança va desplegar un gran poder militar, que es va manifestar en el teatre de guerra al nord de la península italiana.

El Resultat de la Batalla i les Conseqüències

La batalla va ser favorable als austríacs, eliminant la influència francesa a la regió i obrint noves oportunitats per a altres actors, com la República de Gènova. Aquest nou paisatge va facilitar el paper de Gènova com a punt estratègic de negociacions. Aquesta victòria va marcar un punt d’inflexió en el conflicte.

El Paper de Catalunya i la Reunió a Gènova

El 1705, el partit austriacista català es va reunir a Gènova amb els representants del govern anglès i va signar un acord que reconeixia Catalunya com un subjecte polític amb dret a decidir el seu futur. Aquest acord també preveia altres mesures, com el nomenament de Carles d’Habsburg comte independent de Barcelona i la implicació de Catalunya en el conflicte com un actor més.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00