La Fundació Pere Tarrés lluita contra les desigualtats socials a través de beques d’estiu

La Situació de les Famílies Vulnerables

Les crisis econòmiques i socials dels darrers temps han exacerbant la situació de les famílies més vulnerables, especialment la dels infants i joves. Segons dades recents de l’Institut d’Estadística de Catalunya, el 28% dels menors de 16 anys es troben en risc de pobresa o exclusió social.

La Iniciativa de la Fundació Pere Tarrés

En resposta a aquesta realitat, la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa una campanya de beques amb l’objectiu de permetre que tots els infants i joves puguin participar en activitats de lleure educatiu a l’estiu, com casals i colònies. Aquestes activitats no només són importants en el procés educatiu, sinó que també ofereixen un espai reparador i de desconnexió, especialment per a aquells que es troben en situacions de vulnerabilitat.

La Fundació beca anualment al voltant de 6.400 infants i joves amb l’objectiu de garantir que cap d’ells es quedi sense aquesta experiència en el lleure educatiu.

La Desigualtat en les Colònies

En els últims anys, s’ha observat que molts dels nens i nenes que participen en aquestes activitats no disposen de l’equipament adequat per afrontar una estada en una casa de colònies. Això crea una desigualtat, ja que alguns d’ells no tenen motxilla, sac de dormir o calçat esportiu adequat.

Per abordar aquesta situació, la Fundació Pere Tarrés ha iniciat la campanya solidària “Cap motxilla buida” amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar les famílies que participen en les colònies becades a finançar el cost complet d’aquestes activitats.

L’Impacte Positiu de les Accions de la Fundació

Aquesta campanya és només una de les moltes accions que la Fundació Pere Tarrés realitza per reduir les desigualtats en l’accés al lleure educatiu. Les beques atorgades cada estiu, agrupades sota el lema “Cap infant sense colònies”, tenen com a objectiu garantir que tots els infants puguin participar en aquestes activitats, evitant així la generació de més desigualtats i permetent que tots tinguin les mateixes oportunitats educatives i socials.

L’impacte positiu d’aquestes accions es reflecteix en el nombre de beques atorgades, que ha crescut de manera significativa en els últims anys, demostrant la creixent necessitat social i l’efectivitat d’aquestes iniciatives.

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora