La inclusió de la Guàrdia Urbana en el Pla d’Igualtat
Per primera vegada, la Guàrdia Urbana de Tarragona s’uneix al Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats impulsat per l’Ajuntament. Aquest pas significatiu implica un compromís per part del cos policial per fomentar la igualtat d’oportunitats dins de la seva plantilla, assegurant que tant homes com dones puguin avançar en les seves carreres sense enfrontar-se a discriminacions de gènere.
Accions clau per a la igualtat de gènere
El Pla exigeix la implementació d’una sèrie d’iniciatives que inclouen l’establiment de llocs de treball amb criteris de neutralitat de gènere, la incorporació d’agents femenines a totes les unitats operatives i la formació de patrulles equilibrades. Així mateix, es promourà la presència femenina en els òrgans de decisió, amb la incorporació d’una agent a la Mesa de Direcció, per garantir una perspectiva de gènere en les decisions estratègiques.
Un compromís per la feminització del cos policial
L’Intendent Cap de la Guàrdia Urbana, Manel Vázquez, ha destacat que aquesta iniciativa reforça el seu objectiu de feminitzar la policia de Tarragona. Vázquez ha comentat que, malgrat haver doblat el nombre de dones en el cos, amb un total de 36 agents, encara queda un llarg camí per recórrer per assolir els percentatges d’altres cossos policials a nivell estatal i europeu.
La importància del Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats
El Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats 2024-2027 representa el tercer intent del consistori per implementar polítiques d’igualtat real entre dones i homes dins de l’administració municipal. Vázquez ha assenyalat que aquest pla és fonamental per continuar avançant cap a un entorn laboral més just i inclusiu, superant les desigualtats que encara persisteixen.
Reflexions sobre el futur de la Guàrdia Urbana
Amb la incorporació al Pla d’Igualtat, la Guàrdia Urbana es posiciona no només per complir amb les normatives d’igualtat, sinó també per ser un exemple de promotor d’un entorn laboral que valori la diversitat i la inclusió. Aquesta evolució pot tenir un impacte positiu no només dins del cos policial, sinó també en la societat tarragonina en general, marcant un precedent per a futures generacions.