La Nova Càtedra UB Fundació Cassià Just-Cuina Justa d’Integració de Persones amb Discapacitat

Presentació de la Nova Càtedra

El dijous 30 de maig, la Universitat de Barcelona (UB) ha anunciat la creació de la Càtedra UB Fundació Cassià Just-Cuina Justa d’Integració de Persones amb Discapacitat. L’acte de presentació, celebrat al Rectorat de la UB, ha comptat amb la presència del rector de la universitat, Joan Guàrdia, qui ha destacat que aquesta nova càtedra respon a la necessitat d’abordar la inclusió, considerada com un repte social d’una gran magnitud (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Col·laboració i Objectius

El rector també ha subratllat que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la cooperació de la Fundació Cassià Just-Cuina Justa, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la UB (ENTI) i la Fundacio FIATC. A través d’aquesta col·laboració, es duran a terme accions de formació, sensibilització, recerca i transferència de coneixement amb l’objectiu de millorar les condicions d’inclusió d’aquest col·lectiu (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Participants Destacats

Durant la presentació, també han intervingut la professora de la Facultat de Psicologia de la UB, Marina Romeo, el president de la Fundació Cassià Just-Cuina Justa, Josep Lluís Cleries, Joan Puigcercós, conseller de l’ENTI, i Joan Castells, president del Patronat de la Fundació FIATC. Tots ells han posat de manifest la importància d’una càtedra que impulsi la recerca i la innovació per millorar la tasca d’inclusió social per a persones amb fragilitat mental, i han expressat la seva convicció que aquesta càtedra serà una experiència enriquidora per proporcionar les mateixes oportunitats a tothom i per posar la tecnologia al servei de les persones (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Compromís de la UB amb la Inclusió

La UB ha establert la inclusió com un dels seus eixos de govern. A més dels programes existents, com l’Aula per a la Integració Laboral de Persones amb Discapacitat amb la Fundació Adecco, la universitat disposa de diverses iniciatives que promouen l’acompanyament, el suport i l’atenció directa a les necessitats especials dels estudiants amb discapacitat. Aquest compromís reafirma la importància que la UB atorga a la inclusió i al suport a tots els membres de la comunitat universitària (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Related posts

La lluita per una fe inclusiva: un clam contra l’opressió

La crisi política a Puigcerdà: una trama de tensions i decisions inesperades

Desinformació i seguretat: un incendi que ens interpel·la