Inici » L’aeroport de Lleida-Alguaire: un espai multifuncional per a l’aviació

L’aeroport de Lleida-Alguaire: un espai multifuncional per a l’aviació

by PREMIUM.CAT
vista aèria d'un gran aeroport amb molts avions aparcats a l'asfalt i camps al fons, Florence Engelbach, vista aèria, una foto de desplaçament d'inclinació, accionisme vienès

Una nova funció per a l’aeroport

L’aeroport de Lleida-Alguaire, situat a la província de Lleida, havia estat concebut inicialment com un aeroport secundari de El Prat o com una terminal de mercaderies. No obstant això, ha trobat altres maneres de ser útil i ha diversificat les seves activitats.

Actualment, l’aeroport de Lleida-Alguaire funciona com un espai de formació per a professionals de l’aviació. A més, s’està treballant en la seva conversió en un centre productor d’hidrogen, una tecnologia prometedora per a l’aviació sostenible.

A més, l’aeroport de Lleida-Alguaire s’ha consolidat com un espai d’assajos i proves aeronàutiques. Recentment, s’ha dut a terme una prova amb el sistema EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System) per a vehicles aeris no tripulats. Aquest sistema millora la precisió i fiabilitat dels GPS i ofereix protecció contra possibles interferències.

El sistema EGNOS

L’EGNOS és un sistema de suport per als sistemes de navegació aèria per satèl·lit. Desenvolupat per l’Agència Espacial de la UE, aquest sistema proporciona informació addicional i corregeix errors en els senyals del GPS. Això permet una navegació més precisa i protegeix els usuaris contra possibles interferències.

En el cas de l’aeroport de Lleida-Alguaire, s’han realitzat proves amb el vehicle eVTOL EH216-S de la companyia xinesa Ehang. Aquestes proves tenen com a objectius habilitar les capacitats del sistema EGNOS a bord del vehicle aeri autònom i demostrar com pot donar suport a operacions aèries.

Col·laboració i implicats

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diverses entitats. Destaquen la companyia xinesa Ehang, líder mundial en tecnologia de drons no tripulats, i PildoLabs, una empresa catalana especialitzada en serveis aeronàutics i de l’espai.

A més, en aquestes proves amb el sistema EGNOS, també hi ha la participació de ThalesAlenia Space, operador del sistema EGNOS, i la Universitat Politècnica de Timisoara, especialitzada en el processament de dades per al desenvolupament de vehicles aeris no tripulats.

Així doncs, l’aeroport de Lleida-Alguaire ha trobat una nova funció com a espai multifuncional per a l’aviació. Des de la formació de professionals fins a la realització de proves amb tecnologies innovadores com el sistema EGNOS, aquest aeroport demostra la seva versatilitat i importància en el sector aeronàutic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00