L’Ateneu Crític: Anàlisi del català i dels influencers a les xarxes socials

El segon Ateneu Crític de l’any

El proper Ateneu Crític, que tindrà lloc el dimarts que ve, 28 de maig, a les 18 hores, serà una oportunitat per aprofundir en l’anàlisi del català i dels influencers a les xarxes socials.

Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament amb la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya, serà retransmès en directe al nostre web des del Palau Robert de Barcelona.

L’ús de la llengua catalana a les xarxes socials

Durant l’Ateneu Crític, es realitzarà un anàlisi exhaustiu de l’ús de la llengua catalana per part dels influencers més importants a plataformes com YouTube, Instagram i TikTok.

Es debatrà sobre el pes que té el català en el consum de continguts digitals per part de la gent jove i es discutirà com l’Administració pública pot fomentar la producció i el consum de continguts en català per contrarestar l’hegemonia del castellà i de l’anglès en aquest àmbit i en aquesta franja d’edat.

Experts en la matèria

L’Ateneu Crític comptarà amb la participació de quatre experts en la qüestió del català i dels influencers a les xarxes socials.

D’una banda, tindrem el secretari de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila, qui explicarà les mesures que s’han implementat des de l’Administració catalana.

D’altra banda, tindrem la jove creadora de continguts digitals Mercè Prat, coneguda com @la_semproniana a les xarxes socials. Mercè és estudiant de Lingüística i co-presentadora del pòdcast La Trinae a Ràdio Primavera Sound.

També tindrem representants d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua, dues entitats que han destacat per la seva defensa i impuls de l’ús del català.

El debat serà moderat per la periodista Verónica García, especialista en aquesta temàtica.

Com seguir l’Ateneu Crític

L’Ateneu Crític té una durada aproximada d’una hora i es realitza des del Palau Robert de Barcelona, sense públic presencial.

Es podrà seguir en directe a través del web de CRÍTIC a partir de les 18 hores del dimarts, 28 de maig. També es podrà veure la gravació íntegra del debat en diferit o llegir-ne el resum que es publicarà en forma de reportatge escrit uns dies després.

Ateneus CRÍTIC anteriors

Si voleu recuperar els Ateneus CRÍTIC anteriors, podeu trobar els enllaços a continuació:

– “Més enllà de les protestes pageses: sis mesures per revalorar el món rural”, amb la participació del secretari de Governs Locals, David Rodríguez, i els experts Joan Nogué i Vanesa Freixa (5 de març de 2024).

– “Per què serveix l’Assemblea Ciutadana pel Clima”, amb la participació dels directors generals Mireia Boya i Jaume López i l’activista social Eva Vilaseca (11 de desembre de 2023).

– “Cinc propostes per incentivar l’ús social del català”, amb la participació del secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila (15 de novembre de 2023).

– “Cinc apunts per entendre Salvador Seguí, cent anys després”, amb la participació del president d’ERC, Oriol Junqueras, i altres convidats (6 de setembre de 2023).

– “Sis propostes per aconseguir la revolució verda a les ciutats”, amb la participació de la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera (22 de març de 2023).

– “Vuit claus sobre els nous rols a l’atenció primària”, amb la participació del conseller de Salut, Manel Balcells (19 de desembre de 2022).

– “Vuit propostes per millorar la gestió dels residus a Catalunya”, amb la participació de la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas (8 de novembre de 2022).

– “Podem erradicar el sensellarisme?”, amb la participació de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera (9 de maig de 2022).

Si voleu recuperar algun Ateneu CRÍTIC més antic, podeu visitar la nostra secció especial sobre aquesta activitat.

Related posts

La Festa de la Glòria: Un Començament Vibrant a Alcoi

La Pèrdua d’un Líder Espiritual: Reflexions sobre el Papa Francesc

Sant Jordi 2025: La Festa de les Roses i Llibres Amb Noves Restriccions