La visita de Letizia a Guatemala
Letizia va arribar dimarts a Guatemala per iniciar el seu viatge de cooperació al país centreamericà. Acompanyada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), la reina ha viatjat per conèixer de prop la feina dels voluntaris als projectes finançats per l’AECID.
Recepció oficial al Palau Nacional de la Cultura
L’agenda de Letizia va començar amb una recepció oficial al Palau Nacional de la Cultura, oferta per la primera dama de Guatemala, Lucrecia Peinado. Durant aquesta reunió, es van abordar els desafiaments en salut mental i es va destacar la importància de la cooperació entre tots dos països.
Opinions trobades sobre Letizia a Llatinoamèrica
Tot i que aquesta és la segona vegada que Letizia viatja a Guatemala, la seva recepció no ha estat del tot positiva. A Llatinoamèrica, la reina ha estat objecte de crítiques a causa de la seva actitud i un incident ocorregut anys enrere, quan encara era princesa.
L’incident a Nicaragua
Durant una trobada a Nicaragua, Letizia va tenir un comportament que va generar controvèrsia. Segons relats de periodistes, va interrompre de forma maleducada els nicaragüencs i va fer comentaris despectius cap a ells. Aquesta actitud va ser considerada xenòfoba i narcisista i va generar malestar tant en els presents com en l’opinió pública.
Percepció negativa cap a Letizia
Aquests incidents han fet que molts llatinoamericans percebin Letizia com algú altiu i despectiu cap a ells. Se l’acusa de tractar els llatinoamericans amb actitud de superioritat, cosa que ha generat una imatge negativa de la reina a la regió.
La importància de la cooperació i recepció a Llatinoamèrica
La visita de Letizia a Guatemala posa de manifest la importància de la cooperació entre països llatinoamericans i Espanya. A través de projectes finançats per l’AECID, es vol millorar la qualitat de vida de les comunitats i enfortir els llaços entre nacions. Tanmateix, és fonamental que aquesta cooperació es faci des del respecte i l’empatia, evitant actituds que generin divisions i malentesos.