Inici » L’independentisme busca una nova estratègia per mobilitzar els votants

L’independentisme busca una nova estratègia per mobilitzar els votants

by PREMIUM.CAT
un grup de persones al voltant d'una nevera blava i blanca a la cantonada del carrer amb una dona al costat, Eva Gonzalès, composició èpica, una foto, plasticien

Desorientació i cansament

Segons Josep Huguet, històric d’ERC, els resultats electorals són un pas més en el moment baix que viu l’independentisme. Huguet creu que hi ha una manca d’expectatives i una sensació de desorientació entre els votants independentistes. A més, destaca la importància de la unitat entre les forces independentistes per aconseguir els seus objectius.

Òmnium Cultural com a punt de trobada

Sílvia Sanfeliu, presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, parla de l’abstenció militant com una mostra de la desmobilització de la gent que es sent representada pels partits independentistes. Sanfeliu destaca la importància d’Òmnium Cultural com a punt de trobada per a tots els independentistes i la defensa de la llengua i la cultura com a eixos de mobilització.

La necessitat d’unificar estratègies

Diverses veus dins de l’independentisme, com Joan Porras i Ramon Bacardit, destaquen la importància de l’unificació d’estratègies i la reformulació dels lideratges per superar la desorientació actual. També subratllen la importància de mantenir els matisos individuals però treballar junts per aconseguir els objectius comuns.

La reacció de la ciutadania

Roser Alegre, portaveu del Grup Municipal Fem Manresa, opina que hi ha un esgotament generalitzat del moviment independentista i que la reacció vindrà de la ciutadania. Alegre destaca la importància de trobar un punt d’encaix entre els partidaris de la independència i de mobilitzar la gent per solucionar els problemes.

Una reflexió necessària

Diversos representants d’ERC, com David Saldoni i David Rodríguez, admeten que cal una reflexió profunda per trobar una nova ruta clara i definida per aconseguir els objectius independentistes. Destaquen la importància de l’acostament entre les forces independentistes i la necessitat de recuperar la confiança i la motivació dels votants.

La importància de la unitat d’acció

Eulàlia Sardà, presidenta de Junts al Bages, i Montserrat Ribera, presidenta de Junts al Berguedà, destaquen la importància de treballar amb unitat d’acció per aconseguir els objectius independentistes. Sardà defensa la necessitat de tenir objectius comuns i evitar disputes i manca de confiança, mentre que Ribera destaca la importància de motivar els votants amb un relat ben explicat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00