Inici » Localitzacions de cinema a Barcelona

Localitzacions de cinema a Barcelona

by PREMIUM.CAT
un home i una dona amb vestits formals posant junts per a una foto davant d'un edifici amb portes arquejades, Araceli Gilbert, vfx, una foto acolorida, art en sèrie

Un passeig pels llocs de ‘Caniche’

En commemoració del 45è aniversari de l’estrena de ‘Caniche’, una pel·lícula clàssica de culte dirigida per Bigas Luna, ens endinsem en alguns dels llocs capturats per la mirada estilitzada del director.

La història de ‘Caniche’ està inspirada en un comentat episodi de la vida de Salvador Dalí i Gala. La trama gira entorn de Bernardo i Eloisa, dos germans que comparteixen una desballestada casa a la zona alta de Barcelona, juntament amb el caniche del títol, anomenat Dany. Aquesta peculiar família forma un ecosistema opressiu, on el gos actua com a catalitzador de desitjos prohibits.

En una seqüència memorable, Dany aprofita una visita del veterinari Alberto per escapar-se de la segona casa de la pel·lícula i córrer pels carrers de Barcelona. Finalment, el gos és rescatat per un parell de senyores.

Altres localitzacions de pel·lícules a Barcelona

Bigas Luna va explorar la ciutat de Barcelona en altres títols cinematogràfics. En ‘Tatuatge’, el seu primer llargmetratge, la trama es desenvolupa a Vallvidrera. A ‘Bilbao’, el protagonista recorre el carrer d’Escudellers i visita el Panam’s de la Rambla. A ‘Lola’, la cafeteria restaurant Cosmos, situada a la Rambla, juga un paper important.

En resum, Bigas Luna va utilitzar les localitzacions de Barcelona per capturar l’essència de les seves històries. Des de les cases desballestades a la zona alta fins als carrers emblemàtics com l’Escudellers i la Rambla, la ciutat va ser un escenari perfecte per a les seves pel·lícules.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00