MÉS per Palma denuncia la supressió del requisit de català per als conductors de l’EMT

El Consell d’Administració de l’EMT aprova un nou borsí per a conductors

MÉS per Palma ha denunciat que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha eliminat el requisit de català per als nous conductors. Aquesta decisió ha estat presa pel Consell d’Administració de l’EMT, que està controlat pel Partit Popular i pel batle, Jaime Martínez, amb el suport de VOX. Això significa que els conductors de l’EMT ja no necessitaran conèixer la llengua pròpia de Mallorca per a desenvolupar la seva feina.

Reducció de la presència de les dones

A més de la supressió del requisit de català, el nou borsí també redueix de manera alarmant la presència de les dones. La quota mínima de dones en l’EMT ha disminuït del 40% al 25%. Aquesta decisió és preocupant, ja que les dones han estat històricament marginades i subrepresentades en molts sectors, inclosos els empresarials i governamentals. Reservar places per a dones dins d’una empresa pública és una pràctica fonamental per promoure la igualtat de gènere i combatre la discriminació en l’àmbit laboral.

Reaccions i crítiques

El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha valorat molt negativament aquesta decisió i l’ha qualificada com un atac a la llengua catalana per part del Partit Popular. Contreras ha destacat que a partir d’ara la ciutadania no tindrà garantit el seu dret a ser atesa en català al transport públic de Palma. A més, ha assenyalat que aquesta decisió pot donar lloc a comportaments discriminatoris i vexatoris cap als catalanoparlants.

El regidor també ha criticat el batle, Jaime Martínez, per cedir als dictats de la ultradreta en una altra de les seves obsessions, la igualtat entre homes i dones. Segons Contreras, el nou borsí disminueix en un 15% el nombre de places destinades a dones.

Conclusió

La decisió de suprimir el requisit de català per als conductors de l’EMT i reduir la presència de les dones és preocupant i contrària als principis d’igualtat i respecte a la diversitat lingüística. És important garantir que totes les persones puguin ser ateses en la seva llengua materna i promoure la igualtat de gènere en tots els àmbits de la societat.

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora