Inici » Presentació del llibre sobre la revista ‘Albor’ a Manresa

Presentació del llibre sobre la revista ‘Albor’ a Manresa

by PREMIUM.CAT
un grup de dones assegudes als pupitres d'una aula amb llibres i papers a sobre, amb un home dret darrere d'ells, De Hirsh Margules, foto de pel·lícula, una foto en blanc i negre, els automatistes

L’Espai Òmnium de Manresa acollirà la presentació del llibre ‘Albor’

L’Espai Òmnium de Manresa serà l’escenari de la presentació del llibre ‘Albor. La veu dels nens i nenes de Súria en el temps de la guerra’, escrit per la mestra i psicopedagoga Magda Esquius. Aquest acte, organitzat per l’Ajuntament de Súria i Òmnium Bages-Moianès, tindrà lloc aquest dimecres a les 19 hores.

Una obra que explora una experiència pedagògica en temps de guerra a Súria

El llibre ‘Albor’ narra una experiència pedagògica que es va dur a terme a l’escola de Súria durant els anys de guerra. Seguint el mètode Freinet, aquesta proposta innovadora va transformar l’aula en un espai d’intercanvi i aprenentatge natural. L’autora, Magda Esquius, analitza la publicació i l’època, oferint una visió única de la història del país.

La revista ‘Albor’ i la seva importància en la vida dels nens i nenes de Súria

Durant els anys 1937 i 1938, es van publicar dotze números de la revista ‘Albor’, en la qual van participar vuitanta-cinc alumnes d’entre set i catorze anys. Aquesta publicació va ser una part fonamental de la vida dels nens i nenes de Súria en temps de guerra. Malauradament, després de la guerra, el mestre que va impulsar el projecte va ser durament reprimat.

El context demogràfic i educatiu de Súria durant aquells anys

Durant els anys de guerra, Súria va experimentar un augment demogràfic a causa de la descoberta de la mina de potassa. Aquesta situació va posar de manifest la importància de satisfer les necessitats educatives dels habitants. L’Albor va sorgir en aquest context, influenciat pels corrents de l’Escola Nova que van marcar l’època de la República.

La importància de la revista ‘Albor’ com a testimoni de la història de Súria

La revista escolar ‘Albor’ és un testimoni valuós que ens permet conèixer una part de la història de Súria que fins ara havia estat gairebé ignorada: la vida dels seus infants en temps de guerra. Aquesta publicació és l’únic document que es conserva de Súria durant els anys 1937 i 1938, i ha estat utilitzada per comprendre aquest episodi concret de la història del país.

Els autors del llibre

Magda Esquius, autora del llibre, és una mestra i psicopedagoga amb una àmplia experiència en l’àmbit educatiu. Ha exercit durant 41 anys en escoles i centres de Sabadell i altres poblacions del Bages. L’altre autor, Joan M. Serra, és un historiador i professor d’institut, especialitzat en geografia i història. Ambdós autors aporten una visió completa i rigorosa de la temàtica del llibre.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00