Inici » Rescat de Mantes Ratlles a l’Almadrava de Cartagena

Rescat de Mantes Ratlles a l’Almadrava de Cartagena

by PREMIUM.CAT
un peix gran nedant a l'oceà prop de la línia de costa d'un escull de corall amb un raig de sol al fons, Aquirax Uno, sota l'aigua, trencaclosques, raionisme

Col·laboració per a la Conservació

Durant els mesos d’abril i maig, l’almadrava de l’Azohia a Cartagena, l’única a la Mediterrània espanyola, va atrapar accidentalment més de 30 mantes ratlles, una espècie en perill. Tot i això, gràcies a un programa de col·laboració entre l’Associació de Naturalistes del Sud-est (ANSE), l’Almadrava de l’Azohia i WWF, tots els exemplars van ser alliberats vius després d’un marcatge experimental.

L’Espècie a Perill

La manta ratlla, també coneguda com a ratlla gegant o ‘cornuda’, és la major de les espècies de ratlles a la Mediterrània, podent assolir més de 5 metres d’envergadura. Aquesta espècie, poc comuna a les costes espanyoles, es troba en perill principalment a causa de la baixa taxa de reproducció i la captura accidental en diverses arts de pesca.

Migracions i Alimentació

La manta ratlla és un peix dhàbits pelàgics que salimenta de plàncton i peixos petits. Realitza migracions estacionals, durant les quals es poden concentrar des d’uns quants fins a desenes d’individus, amb finalitats d’alimentació i reproducció.

L’Experiment de Marcatge

Un experiment de marcatge es va dur a terme en 28 exemplars de manta ratlla, utilitzant dards especials per marcar-ne el desplaçament. Dos exemplars van ser equipats amb marques satel·litals, permetent el seguiment dels seus moviments. Tots els animals capturats van ser alliberats vius, comprovant que s’allunyaven nedant sense dany aparent.

Col·laboració per a la Conservació Marina

ANSE i l’Almadraba de L’Azohia col·laboren per millorar el maneig d’espècies en perill, com ara dofins, tortugues i mantes ratlles, buscant minimitzar la mort accidental d’aquests animals. A més, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del Valle participa en la recuperació d’espècies atrapades accidentalment a l’almadrava, demostrant un esforç conjunt per a la conservació marina.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00