Inici » Treure les escates del peix de manera eficient i neta

Treure les escates del peix de manera eficient i neta

by PREMIUM.CAT
un peix està en una taula de tallar amb un ganivet i una rodanxa de llimona al costat i un ganivet i una forquilla, Damien Hirst, fotografia professional d'aliments, una foto d'estoc, fotorealisme

Preparació de l’àrea de treball

Abans de començar a treure les escates del peix, és important preparar adequadament l’àrea de treball. Pots cobrir la superfície amb paper periòdic o utilitzar una taula de tallar gran que sigui fàcil de netejar. Si és possible, realitza aquesta tasca a l’aigüera per contenir millor les escates. També és recomanable tenir a mà una bossa d’escombraries o un recipient per rebutjar les escates immediatament.

Utilització de les eines adequades

L’eina ideal per treure les escates del peix és un escatador, que pots trobar en botigues d’estris de cuina. Si no en tens un, també pots utilitzar el revers d’un ganivet de taula o una cullera. L’important és que l’estri tingui una superfície que permeti raspar les escates sense danyar la carn del peix.

Subjectar el peix adequadament

Per evitar que el peix llisqui mentre treus les escates, és recomanable subjectar-lo fermament. Pots utilitzar un drap humit o una tovallola de paper per subjectar la cua del peix. Això et donarà un millor control i reduirà el risc que les escates s’escampin per tota la cuina.

Treballar amb moviments controlats

Comença a treure les escates des de la cua cap al cap del peix, realitzant moviments curts i controlats. No és necessari aplicar massa força; una raspadura suau i constant és suficient per aixecar les escates. Treballa en seccions petites i ves amb compte de no esquitxar. Si estàs treballant a l’aigüera, deixa córrer un raig suau d’aigua perquè les escates caiguin directament al desguàs.

Neteja immediata

A mesura que treus les escates del peix, ves rebutjant-les a la bossa d’escombraries o al recipient preparat. Això evitarà que s’acumulin i s’escampin. Un cop acabat, renta bé l’àrea de treball, la taula i l’aigüera amb aigua calenta i detergent per eliminar qualsevol residu d’escates i mantenir la higiene.

Consells addicionals

Per minimitzar el desordre, pots col·locar el peix dins d’una bossa de plàstic gran i transparent mentre treus les escates. Això contindrà les escates i et permetrà veure millor el que estàs fent. Una altra opció és comprar peix ja desescamat, tot i que això pot ser més costós i no sempre garanteix la frescor.

Seguint aquests passos i consells, podràs treure les escates del peix de manera eficient i sense embrutar la teva cuina. La clau està en la preparació, l’ús de les eines adequades i la neteja immediata. Així, podràs gaudir del teu peix fresc sense preocupar-te pel desordre.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00