Novetats Excitants a Hiu per al 2025
El restaurant Hiu, un dels més reconeguts de Cambrils, inicia el nou any amb una proposta renovada que promet sorprendre els amants de la gastronomia. Amb un nom que significa ‘tinc gana’ en tailandès, Hiu fusiona amb mestria tècniques asiàtiques i ingredients de proximitat, creant un menú que atrau els paladars més exigents.
L’Equip Renovell: Talents Emergents
La recent incorporació de nous membres a l’equip ha estat un dels grans al·licients durant la nostra visita. Entre els nous rostres es troben tres antics alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria de Cambrils: Juan Zamorano i Joel Cayacela com a cuiners, i Elssy Maria a la sala. A més, la pastissera Emma González, procedent de l’Escola de Cuina Villa Retiro, s’uneix a la família Hiu.
El Lideratge de Sergi Palacín
Sergi Palacín, el xef al comandament, destaca l’impacte d’aquest nou equip en l’evolució del restaurant. ‘Hem format un nou grup, i això ha generat un procés d’adaptació on tothom ha aportat les seves idees als nous menús’, comenta amb agraïment cap a la seva plantilla.
Menús Amb Personalitat Propia
L’essència culinària de Hiu es caracteritza per una mescla entre modernitat i tradició, amb un fort accent asiàtic, herència de l’experiència del xef a Tailàndia. Els menús ofereixen dues opcions distintes: una més lúdica i l’altra més clàssica, amb un compromís ferm amb els productes locals.
Ingredients de Proximitat i Tècniques Asiàtiques
Més del 75% dels ingredients utilitzats provenen de la regió, i el restaurant incorpora tècniques asiàtiques com fermentats casolans, aportant una dimensió única a cada plat.
Experiències Gastronòmiques Úniques
El menú degustació, disponible a 80€, és una experiència completa amb 14 plats que inclouen delícies com la croqueta de pollastre satay, les cloïsses Tom Kha i la sípia amb mandonguilles Dim Sum. Per a aquells que prefereixen un menú més clàssic (50€), trobaran plats imprescindibles com el bolet Eryngii amb picada de menta i cacauet i la ‘torrija’ amb gelat de miso.
Un Any Clau per Hiu
Sergi Palacín considera que 2025 serà un any de transició, on s’exploraran noves tècniques i productes. A més, el restaurant té plans per participar en el Concurs de Cuiner de l’Any d’Espanya i diverses fires gastronòmiques, destacant la seva implicació en l’educació a la Universitat Gastronòmica de Castelló.
Una Experiència Gastronòmica Inoblidable
Hiu no és només un restaurant; és un espai on la tradició es fusiona amb la innovació, creant una proposta única a la Costa Daurada. Amb l’objectiu de sorprendre i satisfer els comensals, Hiu es posiciona com un referent en la gastronomia local.