Una joia oculta a Porrera
El Priorat és conegut per la seva bellesa natural i vinyes espectaculars, però un dels seus tresors més ben guardats és La Cooperativa de Porrera. Aquest establiment no només és un restaurant, sinó un refugi que evoca una sensació de pertinença i calidesa, com si cada visitant fos rebut amb els braços oberts.
Una història d’amor i passió per la cuina
La Cooperativa va néixer de la visió de la Mia i el Litus, que fa gairebé dues dècades van decidir crear un espai on la gastronomia es convertís en una experiència emocional. Amb un ambient que recorda les fondes d’antuvi, les estovalles decorades amb flors aporten un toc nostàlgic que atrau tant als locals com als forasters.
La màgia de la cuina intuitiva
La cuina de la Mia és un reflex del seu amor per la gastronomia, on cada plat es crea de manera instintiva. Sense seguir estrictament receptes, sap exactament com combinar ingredients frescos per aconseguir plats que sorprenen per la seva originalitat. Els mar i muntanya són un exemple perfecte d’aquesta creativitat, fusionant sabors de la terra i del mar.
Un festí de sabors locals
Durant la seva visita, la Maite Escribà va poder gaudir d’una selecció de plats que reflecteixen l’essència del Priorat. El gaspatxo de remolatxa, elaborat amb ingredients de quilòmetre zero, va ser el primer tast, seguit d’una refrescant tomata rosa de Barbastre amb ganyims. Cada plat és una celebració dels sabors locals, presentats amb un toc de sofisticació.
Tradició i innovació en cada mos
Els plats com les guatlles en escabetx i la perdiu aporten un aire de cuina de caça, mentre que les opcions com els peus de porc amb botifarra negra i samfaina exemplifiquen la riquesa de la cuina casolana. Per a aquells que busquen un toc dolç, els pastissos de taronja i cacau posen el punt final a una experiència culinària excepcional.
Un destí imprescindible per a amants de la cuina
La Cooperativa de Porrera ha sabut captar l’atenció de visitants de diverses parts del món, que sovint tornen a casa amb records inoblidables i històries per compartir. La seva fama creix constantment, reafirmant-se com un dels llocs més valorats per aquells que busquen una autèntica experiència gastronòmica.
Un futur prometedor
Amb 19 anys d’història i una passió que no para de créixer, La Cooperativa de Porrera es prepara per a un futur brillant. La dedicació i l’amor dels seus fundadors per la gastronomia i la seva terra asseguren que aquest espai continuarà sent un referent per a les generacions vinents.