Inici » Una història d’amor i de valentia en temps difícils

Una història d’amor i de valentia en temps difícils

by PREMIUM.CAT
tres dones es posen juntes per a una foto davant d'un edifici amb una paret groga al darrere i una porta groga, Art Brenner, kodachrome, una foto acolorida, hiperrealisme

El descobriment d´una història inspiradora

Fa vuit anys, en una nit d’insomni, l’Àfrica Alonso (Barcelona, ​​1995) va topar amb un titular que canviaria la vida. La història d’amor entre Isabel i Carmen, dues mestres que van desafiar les dificultats per viure la seva relació en plena època franquista, va capturar la seva atenció i la va inspirar a convertir-la en la primera obra teatral, ‘Una llum tímida’. Aquesta història commovedora s’ha convertit en un exitós musical que ha recorregut València i Madrid, i ha estat plasmada en un llibre homònim publicat en català amb l’editorial Empúries i en castellà amb Seix Barral.

Una història d’amor valenta i reveladora

La història d”Una llum tímida’ és un relat d’amor valent, sensible i íntim, inspirat en fets reals. Aquest drama emocionant busca trencar el silenci i reivindicar les vides de les lesbianes com a part de la memòria històrica del país. L’obra, representada al teatre Condal de Barcelona, ​​ha captivat el públic amb la seva emotiva narrativa.

El procés de documentació i creació

Alonso es va submergir en la història en contactar amb una exalumne d’Isabel i visitar el poble on van viure. Aquesta experiència immersiva li va permetre comprendre a fons l’època i la vida de les protagonistes, cosa que va enriquir la trama de la seva obra. Tot i que la història té com a punt de partida l’obra de teatre, Alonso va aprofitar per ampliar l’univers dels personatges, oferint un retrat profund del seu entorn i desafiaments.

La importància de recuperar la memòria històrica

Alonso destaca la rellevància de rescatar històries com la d’Isabel i Carmen, que representen persones anònimes les vides de les quals desafien les normes de la societat. Aquestes històries, sovint silenciades, són fonamentals per comprendre la memòria històrica del país i reconèixer la lluita i el patiment dels qui van viure en temps difícils.

Reflexions sobre el present i l’aïllament

Alonso assenyala que, malgrat els avenços, encara persisteix l?aïllament dins del col·lectiu LGTBIQ+. L’obra i el llibre busquen visibilitzar aquestes realitats, promovent l’empatia i la comprensió a la societat actual.

L’impacte i les reaccions del públic

L’obra ha generat diverses reaccions al públic, des d’emocions intenses fins a reflexions profundes. Alonso destaca la importància d´aquestes històries per sensibilitzar la societat i fomentar l´empatia cap a realitats diverses.

El futur de l’obra i nous projectes

Tot i l’èxit, l’obra arriba al final al teatre Condal, però Alonso es prepara per al llançament del llibre i la possible difusió del documental. A més, planeja embarcar-se a l’escriptura d’una nova novel·la, continuant la seva tasca de donar veu a històries significatives.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00