Una Jornada d’Esperança: Noves Perspectives sobre el Càncer a Sant Julià

Un Esdeveniment Innovador per Conscienciar

Del 5 al 16 de maig, Sant Julià de Lòria es convertirà en el centre de l’atenció amb una iniciativa única destinada a informar la població sobre el càncer i les noves opcions de tractament disponibles. Aquesta jornada, organitzada pel comú local, la biotecnològica Cellab, la Universitat d’Andorra, i les associacions Assandca i AMIC, busca trencar amb l’estigma que envolta aquesta malaltia.

Activitats Variades per a Tothom

L’Agenda social AMIC inclourà una gamma d’activitats dissenyades per apropar la ciència al ciutadà. Des d’una exposició fotogràfica fins a taules rodones amb experts en la matèria, la jornada promet ser un espai de coneixement i interacció. La inauguració començarà amb l’exposició ‘Jo soc la vida’ de Chiqui Novis al Centre Cultural Lauredià, que estarà oberta al públic fins al 16 de maig.

Debats sobre Teràpies Innovadores

El 6 de maig, un debat enriquidor centrat en ‘Nous abordatges terapèutics del càncer: el paper de la microbiota’ reunirà destacats professionals de la salut per discutir sobre les últimes innovacions en el tractament del càncer. Experts com Climent Casals, Manel Juan i Cristina Arroyo compartiran les seves perspectives i experiències.

Un Missatge de Resiliència

El doctor Antoni Martínez, cap d’Anatomia Patològica a l’hospital Clínic de Barcelona, ha advertit que una gran part de la població podria enfrontar-se al càncer en algun moment de les seves vides. No obstant això, va recalcar que aquest diagnòstic no ha de ser sinònim de desesperança. ‘El càncer no és el final’, va afirmar, destacant les teràpies menys tòxiques que estan emergint en el camp de la medicina.

Col·laboració i Coneixement: La Clau del Futur

La iniciativa neix de la necessitat de compartir coneixements entre professionals de la salut i la societat. Joan Muro, director de màrqueting de Cellab, ha ressaltat la importància d’informar tant als pacients com a la comunitat sobre les noves opcions terapèutiques. ‘El coneixement ha de ser accessible a tothom’, va afegir la cònsol menor de Sant Julià, Sofia Cortesao, subratllant que l’objectiu és il·luminar els camins dels que pateixen càncer.

La Recerca Biomèdica com a Futur

L’interès per establir un parc tecnològic a la parròquia pot ser un impuls per a la investigació biomèdica. Cellab ha expressat el seu suport a aquesta iniciativa, que podria facilitar la creació de noves teràpies i reduir la necessitat que els pacients viatgin a Barcelona per rebre tractament. Muro ha afirmat que el sector privat pot jugar un paper fonamental en el desenvolupament de solucions innovadores contra el càncer.

Una Esperança Conjunta

Des de l’Assandca, s’ha celebrat qualsevol pas que pugui reduir les despeses i els viatges necessaris per als pacients. ‘Menys viatges significa millor qualitat de vida per als afectats’, ha comentat la vicepresidenta, Bárbara Dos Santos, reafirmant la importància de col·laborar per a un futur on el càncer es pugui tractar de manera més efectiva i accessible.

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora