Temperatures Globils en Augment
El mes de febrer ha estat excepcionalment càlid, segons les dades del programa europeu Copernicus. La temperatura mitjana de la Terra s’ha situat en 13,5 graus centígrads, marcant un rècord de 0,8 graus centígrads per sobre de la mitjana registrada entre el 1991 i el 2020. Aquesta tendència s’ha mantingut durant nou mesos consecutius, amb cada mes establint nous rècords de temperatures altes.
Impacte a Nivell Global i Regional
A nivell global, les temperatures han superat les mitjanes històriques, amb un augment de 0,68 graus centígrads en els darrers 12 mesos. A Europa, la temperatura al febrer ha estat 3,3 graus centígrads per sobre de la mitjana, especialment elevada al centre i l’est del continent. A més, altres regions com el nord de Sibèria, Sud-Amèrica i l’Àfrica també han experimentat temperatures per sobre de la mitjana.
Augment de la Temperatura del Mar
Les temperatures a la superfície del mar també han assolit rècords, situant-se en 21,06 graus centígrads, superant la màxima registrada anteriorment. Aquest augment de la temperatura del mar pot tenir conseqüències significatives en els ecosistemes marins i el clima global.
Variacions en les Precipitacions
Les dades de Copernicus també indiquen variacions en les precipitacions, amb condicions més seques de la mitjana a certes regions, com l’est i el sud d’Espanya, així com a altres països mediterranis. Aquestes tendències poden tenir implicacions importants en l’agricultura i els ecosistemes terrestres.