Inici » El Consell de l’Anoia impulsa mesures per frenar una línia elèctrica MAT a la comarca

El Consell de l’Anoia impulsa mesures per frenar una línia elèctrica MAT a la comarca

by PREMIUM.CAT
un camión está estacionado en un camino de tierra en las montañas cerca de un camino de tierra y un camino de tierra con un camión, Enguerrand Quarton, vista aérea, una foto de cambio de inclinación, incoherentes

El compromís del Consell Comarcal de l’Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia guia, de manera conjunta amb els Ajuntaments dels municipis afectats, la lluita contra una línia elèctrica aèria de Molt Alta Tensió (MAT), Valmuel-Begues. Aquest projecte atravessa vuit municipis anoiencs: Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Piera, els Hostalets de Pierola i Masquefa.

La resposta institucional

L’organisme comarcal ha mantingut dues reunions amb els alcaldes d’aquests municipis, i ha contractat un despatx legal especialitzat en dret mediambiental per elaborar les corresponents al·legacions al projecte. Malgrat que aquestes al·legacions han estat desestimades, s’ha presentat recurs d’alçada.

El projecte i les seves repercussions

El projecte MAT Valmuel-Begues proposa una línia de 400 KV que transportaria energia fotovoltaica i eòlica des de la Franja de Ponent fins a Pierola, passant per l’Anoia. Aquesta infraestructura afectaria nuclis habitats i dividiria diversos municipis.

La visió del president del Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal, Jordi Parcerisas, considera que la política energètica ha de ser consensuada amb el territori. Així mateix, destaca la disposició dels municipis anoencs a cedir terrenys per millorar la situació energètica de Catalunya. No obstant això, reclama a la Generalitat de Catalunya que sigui cada territori qui pugui decidir com contribuir a l’energia de la comarca i del país. També insta a accelerar la tramitació del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER) per tal d’unificar els esforços municipals en matèria energètica.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00