El documental ‘Med 2050. Més peixos que plàstic al mar’ es presenta al Museu del Port

un grupo de personas paradas frente a un cartel en una habitación con piso de madera y una roca, Ei-Q, iso 200, una fotografía de archivo, incoherentes

Un projecte de l’ONG Good Karma Projects que mostra la riquesa i les amenaces del Mediterrani

El Museu del Port de Tarragona serà l’escenari, aquest dissabte 27 de gener, a les 17.30 hores, de la preestrena del documental ‘Med 2050. Més peixos que plàstic al mar’, una producció de l’ONG Good Karma Projects que explica els diferents projectes que duu a terme per protegir i conservar la biodiversitat del mar Mediterrani. El documental complementa l’exposició fotogràfica que es pot visitar al mateix museu fins al 15 de febrer.

Una experiència interactiva amb la presència del president del Port

La presentació del documental comptarà amb la participació del president del Port, Saül Garreta, i es farà una visita guiada a l’exposició fotogràfica que mostra les imatges dels projectes de Good Karma Projects. A més, hi haurà un debat i una taula rodona amb els protagonistes del documental i els experts en la matèria. L’acte serà una oportunitat per apropar-se d’una forma optimista i activa a la problemàtica de la contaminació del mar i les solucions que s’estan treballant.

Un documental que uneix acció ambiental, investigació científica i consciència social

El documental ‘Med 2050. Més peixos que plàstic al mar’ té com a objectiu despertar l’estima cap al Mediterrani, posant en valor la seva riquesa natural i cultural, alhora que se sensibilitza sobre les principals amenaces que el posen en perill. El projecte MED2050 vol promoure un canvi en la societat, cap a un estil de vida més respectuós amb l’oceà i amb els seus habitants.

El documental narra la crònica d’un viatge de més de 700 milles (més de 1.200 km) pel Mediterrani, en el qual es coneixen les històries inspiradores que hi ha darrere dels projectes que lluiten per fer front als principals reptes ambientals del mar: la pèrdua de biodiversitat, la sobrepesca, l’acidificació, l’escalfament global i la contaminació per plàstics. El documental mostra l’acció ambiental, la investigació científica i la consciència social que es combinen per buscar solucions i alternatives sostenibles.

Una exposició fotogràfica que mostra la bellesa i la fragilitat del mar

L’exposició fotogràfica ‘Med 2050: Més peixos que plàstics al mar’ està formada per 20 fotografies de gran format que reflecteixen les accions que realitza l’ONG Good Karma Projects i que es poden veure al documental. La mostra vol transmetre un missatge constructiu i esperançador, fent valdre la bellesa i la diversitat del mar, alhora que se sensibilitza sobre les principals amenaces que el afecten. L’objectiu final és fer arribar a la ciutadania la importància de tenir cura dels nostres mars i de la petjada que deixem els humans al mar. L’exposició es pot visitar al Museu del Port de Tarragona amb entrada lliure i sense reserva prèvia fins al 15 de febrer.

Related posts

Un paisaje sereno que representa el parque natural 'Collserola', que muestra un exuberante ambiente verde con colinas y bosques densos. En primer plano, se puede ver a un grupo de 'jabalíes' alimentando pacíficamente, ilustrando la reducción significativa de su población. La escena captura un ecosistema vibrante, con varios flores de 'flores silvestres' y aves volando por encima. En el fondo, es visible una pequeña 'ciudad', simbolizando las comunidades afectadas por la vida silvestre. El cielo está claro con una cálida 'luz solar' que se filtra a través de los árboles, creando una atmósfera tranquila. Un signo que indica 'Observador del Conflicto del Senglar' está cerca, representando los esfuerzos de colaboración de las autoridades y comunidades locales para gestionar los conflictos de vida silvestre. La imagen transmite un sentido de armonía entre la naturaleza y la habitación humana, lo que refleja las iniciativas exitosas tomadas para reducir los incidentes y promover la coexistencia.

Significativa disminució dels senglars a Collserola: una nova era de gestió

Proyecto del Consejo del Condado de la Alt Penedès para garantizar el futuro del campamento de Penedès Buscar nuevos agricultores y mejorar las variedades tradicionales El Consejo de Condado de Alt Penedès continúa trabajando para revertir el problema del alivio generacional agrícola y la pérdida de tierras de cultivo, con el Proyecto de Paisajes Penedès, una iniciativa subsidiada por el Diputació de Barcelona. Este proyecto busca mejorar las singularidades de los municipios de la región, colocando el paisaje C (8k, mejor calidad, obra maestra, altamente detallada: 1.1)

Innovació Agrària a l’Alt Penedès: Preservant el Futur del Camp

Una sorprendente representación visual de la urgente necesidad de acción ambiental, que muestra una 'tierra planeta' bajo un 'cielo carmesí' que simboliza el 'aumento de la temperatura global'. En primer plano, se representa un 'bosque denso', con 'árboles' cortados, ilustrando 'deforestación'. Cerca, fluye un 'río contaminado', con 'desechos plásticos' y 'derrames químicos' que destacan la 'contaminación de los cuerpos de agua'. En el fondo, una 'fábrica' emite 'humo oscuro', que representa la 'economía lineal' y su impacto en el medio ambiente. La imagen pasa a un lado más brillante, donde se procesan 'materiales reciclables', y las 'personas' se dedican a 'reparar' y 'reutilizar' elementos, simbolizando el cambio hacia la 'economía circular'. El tono general de la imagen transmite un sentido de urgencia y esperanza, enfatizando la necesidad de 'prácticas sostenibles' y 'regeneración ambiental'.

Reinventant el Futur: L’Economia Circular com a Solució Sostenible