Els Premis Barcelona Restauració són uns reconeixements que atorga anualment la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona al sector de la restauració de la ciutat. El seu objectiu és valorar la qualitat i l’excel·lència dels establiments, així com el seu compromís amb la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, la salut i la diversitat en els serveis que ofereixen als ciutadans. Aquest any, s’ha celebrat la quarta edició dels premis i us presentem una selecció de deu locals que han rebut un guardó o una nominació i que no us podeu perdre!
Alapar
Aquest restaurant ha estat premiat en la categoria de qualitat gastronòmica, que distingeix els locals que treballen els productes de proximitat amb un alt nivell de qualitat, així com els que han sabut especialitzar-se per oferir una proposta gastronòmica única a la ciutat. Alapar es defineix com una izakaya mediterrània o un celler tradicional amb influència asiàtica. El seu xef, Albert Mendiola, combina els sabors i les tècniques de les dues cultures per crear plats sorprenents i deliciosos.
Quimet d’Horta
Aquest local ha rebut el guardó en la modalitat d’integració en el barri, que reconeix els restaurants que s’identifiquen amb les característiques de l’entorn on es troben. Aquesta categoria premia el foment de la sociabilitat, la generació de riquesa a la zona i el fet que el restaurant sigui un punt de referència social per a la població. El Quimet d’Horta és una part viva de la història del barri d’Horta i el lloc preferit de veïns i visitants per gaudir d’uns entrepans de qualitat elaborats amb pa de xapata.
La Forquilla
Aquest restaurant ha estat guardonat com el més sostenible d’aquesta edició per les seves bones pràctiques relacionades amb la sostenibilitat i l’economia circular. La Forquilla ofereix una visió diferent de restaurant gastronòmic. Segons expliquen, no hi ha ningú millor que el xef per transmetre’ns el sentit de cada ingredient durant l’experiència, per això, els seus serveis tenen pocs comensals, però atesos pel mateix xef que crea els plats, Vidal Gravalosa.
Restaurant Roots & Rolls
Aquest local ha estat distingit en la categoria d’innovació en la restauració, que valora la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques. Roots & Rolls presenta una aventura culinària amb un plat d’autor: el sushi vegetal. Ofereix una fusió de sabor i salut amb un menú variat i vegà. El seu compromís d’elaborar àpats vegans està arrelat en la passió per la cuina asiàtica i japonesa amb el món divers de les verdures fresques i les espècies aromàtiques.
Cafè del Centre
Aquest restaurant ha rebut una menció honorífica dels IV Premis Barcelona Restauració per contribuir a crear i mantenir la identitat cultural del model de restauració de la ciutat de Barcelona, servint de guia per a futures generacions de professionals. El restaurant Cafè del Centre, obert el 1873 com un casino, és una de les cafeteries modernistes en actiu més antigues de Barcelona. Situat a la dreta de l’Eixample, aquest espai emblemàtic ofereix un ambient original i bones tapes.
Chichu’s
Al cor del Turó Park i nominat en la categoria d’integració en el barri, trobem Chichu’s, un restaurant amb una terrassa molt acollidora, una cuina petita i plats casolans amb tocs afrancesats. La carta és variada, amb algun plat de cullera contundent, i en destaca la qualitat de la carn.
Restaurant Verde Amore
Aquest local ha estat nominat en la categoria de qualitat gastronòmica, i proposa una opció saludable i fresca amb productes de temporada i de quilòmetre zero. La seva cuina es basa en un 70% de verdures, llegums i fruita i un 30% de proteïna animal de qualitat, carn blanca i peix de mercat.
Arte Pizza
Ja no cal anar a Itàlia per tastar una pizza autèntica d’autor. A Sant Andreu, trobem Arte Pizza, un restaurant nominat al premi de local innovador. Tècniques de pastat, ingredients frescos, un forn tradicional i mestres pizzers són els elements que fan que aquest local serveixi pizzes de qualitat.
El Taller – Bar Cultural
Aquest és un espai on es combinen l’art, la cultura i la gastronomia. Ofereix una alimentació sana i casolana amb fusió de diferents orígens amb una carta reduïda però molt cuidada i respectuosa amb les diferents tendències i dirigida a tots els públics. A més, posen una atenció i un interès especials en el contacte amb petits proveïdors. Per acompanyar aquesta proposta gastronòmica, tenen una programació setmanal d’activitats de diferents àmbits com la música, la literatura, la pintura o el teatre, entre d’altres.
Nua Smart Restaurant
Amb un menú a base de receptes multisensorials, on el plat principal és la Smart Food Experience, que es cuina a foc lent barrejat amb passió per la innovació i una mica de bogeria creativa, el restaurant Nua Smart Restaurant ha estat nominat al premi local innovador. Un local que presenta un concepte d’interiorisme únic, amb un estil propi que ha fet que la tecnologia sigui més propera i més accessible per a tothom, utilitzant sistemes d’intel·ligència artificial.
Vols saber més? Inscriu-te al newsletter de Gastronomia i uneix-te a la nostra comunitat. Ja som més de 35.000.