Inici » Els molins i la cultura hidràulica al Bages, protagonistes de les XII Jornades de Patrimoni

Els molins i la cultura hidràulica al Bages, protagonistes de les XII Jornades de Patrimoni

by PREMIUM.CAT
un gran grupo de ruedas de madera antiguas frente a un edificio con un árbol al fondo y gente en la ventana, An Zhengwen, renderizado del motor irreal 5, una representación digital, antípodas

Un esdeveniment organitzat pel Centre d’Estudis del Bages per difondre i valorar aquest llegat històric

Aquest divendres començaran les XII Jornades de Patrimoni que cada any promou el Centre d’Estudis del Bages. En aquesta ocasió, les jornades se centraran en els molins, els enginys hidràulics i la cultura hidràulica al Bages, des d’una perspectiva històrica i actual. L’objectiu és reconèixer la importància d’aquest patrimoni, que reflecteix l’adaptació de les societats al medi natural i als recursos disponibles, i també potenciar el seu estudi, la seva conservació i la seva difusió com a bé comú.

Les jornades tindran lloc aquest divendres i dissabte, 26 i 27 de gener, a la Masia de Can Font de la Serra de Manresa, i comptaran amb la participació d’experts com Jaume Perarnau Llorens, director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; Mireia Vila Cortina, historiadora i arqueòloga; Rosa Serra Rotés, historiadora; Lluís Virós Pujolà, doctor en economia (història econòmica); Albert Fàbrega Enfedaque, historiador; David Ferré Gispets, doctor en història, i Salvador Redó Martí, periodista i historiador.

Una visita al molí de l’Alzina, una de les activitats complementàries

Com a activitat complementària, el dissabte 3 de febrer es farà una visita guiada al molí de l’Alzina, a Castellbell i el Vilar, a càrrec de membres del col·lectiu El Brogit. Aquest molí és un exemple de la pervivència i la recuperació d’un enginy hidràulic que ha estat testimoni de la història i la cultura del Bages. La visita permetrà conèixer el funcionament del molí, la seva restauració i el seu valor patrimonial.

Les XII Jornades de Patrimoni del Bages són una oportunitat per apropar-se a un aspecte poc conegut però rellevant de la història i la identitat del territori. A més, són una invitació a reflexionar sobre el paper de l’aigua com a recurs natural i com a element de cohesió social, en un context de canvi climàtic i de crisi ecològica.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00