Inici » Joan Roma: Els compromisos pendents

Joan Roma: Els compromisos pendents

by premium.cat
un hombre con traje y corbata parado frente a una pared con el nombre rona roa, Charles Roka, imagen promocional, retrato de un personaje, arte povera

La importància de la planificació a llarg termini

Si una cosa vaig aprendre, en els meus anys a Suïssa, va ser planificar a curt, mig i llarg termini. Aquesta és una de les virtuts dels suïssos que apliquen en gairebé tots els àmbits de la vida, tant en el personal com en el públic. És així com establien els anys de vida útil que té cada infraestructura, equipament o servei, i en funció d’aquesta vida, programen les futures actuacions, ja sigui de renovació, ampliació o modificació.

Els deures pendents en matèria d’abastament d’aigua

Ens trobem en plena crisi de sequera, amb informacions que destapen els compromisos pendents per gairebé totes les institucions públiques i moltes de privades. És evident que ha faltat una planificació adequada en matèria d’abastament d’aigua, tant per al consum humà com per a altres usos en la indústria, la ramaderia i l’agricultura. Les pèrdues per xarxes vells o mal planificades són excessivament altes, especialment en un moment en què cal reduir l’ús en tots els àmbits i sectors.

La necessitat de cooperació i planificació a nivell local i comarcal

Fa molts anys que algú hauria d’haver plantejat la necessitat de crear mancomunitats d’aigües per agrupar diversos municipis i fer front a inversions i manteniment adequats. La falta de coordinació i cooperació entre municipis i a nivell comarcal ha portat a una gestió ineficient del recurs hídric. És essencial agrupar-se per tenir prou força conjunta per disposar dels recursos necessaris i intercanviar aigua entre municipis amb diferents nivells d’abundància.

La importància de l’aprenentatge dels errors passats

En temps de crisi, apareixen les necessitats i els compromisos pendents. És urgent planificar noves infraestructures com dessaladores, interconnectar conques i agrupar serveis d’abastament d’aigua per estar millor preparats per fer front a totes les eventualitats. Si aprenem dels errors del passat, podrem evitar-los en el futur.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00