Inici » La Transformació Sostenible de la Piscina de les Comes a Igualada

La Transformació Sostenible de la Piscina de les Comes a Igualada

by premium.cat
Una gran piscina con un patio de piedra alrededor y un muro de piedra alrededor y un muro de piedra alrededor, Aquirax Uno, vista isométrica, una representación 3D, románico

Modernització amb un toc sostenible

La emblemàtica piscina de les Comes a Igualada està experimentant una transformació innovadora, centrada en la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Les obres, que es troben en una fase avançada, inclouen l’instal·lació d’economitzadors d’aigua, temporitzadors i detectors de presència en diversos espais, així com el canvi dels tancaments de fusta i vidre a les finestres per optimitzar l’eficiència energètica.

Millora de l’estructura i eficiència

Fonts municipals han informat que les obres avancen a bon ritme, transformant tant l’estructura dels vestuaris com la pròpia piscina. Aquesta aposta per la millora de la sostenibilitat i eficiència també inclou la renovació de la zona de vestidors i de la recepció, amb un fort focus en millorar l’accessibilitat i adaptabilitat.

Rehabilitació integral amb visió inclusiva

Patrícia Illa, regidora d’Esports d’Igualada, destaca la modernització com una oportunitat d’optimitzar no només l’eficiència energètica sinó també l’accessibilitat. Amb diverses actuacions, com la instal·lació de rampes, serveis adaptats i ascensor, la piscina guanyarà en comoditat i serà més accessible per a tothom, incloent persones amb mobilitat reduïda.

Dutxes adaptades i gestió sostenible de l’aigua

Una de les importants millores inclou la remodelació de la zona de dutxes, amb dutxes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Cada vestidor oferirà 14 dutxes, amb dues d’elles adaptades. El projecte també destaca per la gestió sostenible de l’aigua, on l’aigua de la piscina, en ser buidada per intervencions, es trasllada a un dipòsit d’aigua freàtica del Parc Central per a ús en reg i neteja.

Reobertura i suport financer

Amb una inversió total de 1.155.139,16 euros, el projecte de rehabilitació integral compta amb el suport del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de la Unió Europea – Next Generation EU, en col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La piscina, renovada i eficient, està previst que reobri les portes el mes de març, oferint un espai actualitzat, sostenible i eficient als seus usuaris.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00