Inici » Un Nou Horitzó per al Pont Llarg de Manresa

Un Nou Horitzó per al Pont Llarg de Manresa

by premium.cat
un puente sobre un río con una ciudad al fondo y un puente sobre el río en primer plano, Évariste Vital Luminais, panorámica, una fotografía con cambio de inclinación, románico

Una Iniciativa per a la Dignificació del Patrimoni

L’Ajuntament de Manresa, impulsat pel col·lectiu municipal de Junts, emprendrà un exhaustiu estudi patrimonial i elaborarà un projecte de restauració destinat al Pont Llarg. Aquesta emblemàtica obra, un aqüeducte de 230 metres d’extensió que alberga 33 elegants arcs, és part integral de les majestuoses estructures d’enginyeria civil dels canals de la Séquia.

El propòsit principal d’aquesta iniciativa és la dignificació del Pont Llarg i del seu entorn. Es posarà l’accent en identificar els elements que distorsionen la seva percepció com a bé catalogat i es presentaran propostes per a la seva eliminació o modificació.

Compromís amb la Millora de l’Entorn Públic

El consistori també es compromet a coordinar accions concretes per millorar els espais públics adjacents al Pont Llarg, especialment els destinats a les representacions del Pessebre Vivent. Aquestes mesures s’articularan en col·laboració amb la Comissió del Pessebre Vivent i Caramelles del Pont Llarg de la Parròquia de La Mare de Déu de l’Esperança, del Barri Mion-Puigberenguer-Poal.

Un Element de Valor Patrimonial

El Pla Especial de Protecció del patrimoni històric i arquitectònic ressalta la singularitat del Pont Llarg i el seu entorn immediat, subratllant-ne el caràcter de referent monumental. Aquest document, que salvaguarda el llegat històric i arquitectònic de la regió, consolida la importància d’aquest monument com a part integral de l’imaginari col·lectiu local.

Preservació d’una Tradició Centenària

Durant més de tres dècades, la Comissió del Pessebre Vivent i Caramelles del Pont Llarg de la Parròquia de La Mare de Déu de l’Esperança, del Barri Mión-Puigberenguer-Poal ha organitzat amb èxit el Pessebre Vivent, atreient milers de visitants i mobilitzant una xifra significativa de voluntaris. Tot i ser un punt destacat de les festivitats nadalenques a la ciutat i la comarca, l’entorn proper del Pont Llarg ha patit una manca de manteniment i neteja, afectant la seva imatge i valor patrimonial.

El Pont Llarg, que data dels segles XVII-XVIII, va ser una obra clau per a l’ampliació del sistema de regadiu a l’horta del Poal. Reconegut com un element d’enginyeria excepcional amb un destacat valor arquitectònic, aquest aqüeducte simbolitza la mestria i la visió innovadora dels constructors de l’època.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00