Inici » Apagada TDT | Receptor o sintonitzador necessari per a la teva TV

Apagada TDT | Receptor o sintonitzador necessari per a la teva TV

by premium.cat
un estéreo y un televisor sobre una mesa con un control remoto y un par de anteojos sobre la mesa, Epsylon Point, uhd 8 k, renderizado por computadora, neogeo

Què és l’apagada de la TDT?

L’apagada de la TDT es refereix al procés en què els canals que no emeten en alta definició (HD) deixaran d’estar disponibles a partir del 14 de febrer del 2024. Això significa que aquells canals que emeten en definició estàndard (SD) desapareixeran de la nostra graella i no podran ser sintonitzats. Aquesta mesura té per objectiu modernitzar l’experiència televisiva i millorar la qualitat d’imatge i so per als espectadors.

Què fer per continuar veient la televisió?

Si el teu televisor és compatible amb HD, la qual cosa és comú a la majoria dels televisors fabricats en els darrers quinze anys, només necessitaràs resintonitzar els canals per trobar aquells que han canviat de freqüència d’emissió. Si teniu dubtes, podeu consultar la guia de connexió i sintonització de TDT proporcionada per la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals.

No obstant això, si el vostre televisor té més de quinze anys i no és compatible amb HD, necessitareu adquirir un receptor o sintonitzador amb capacitat HD. Aquests dispositius es connecten al cable d‟antena i al televisor, permetent rebre el senyal de TDT en alta definició. Abans de cercar els canals de TV digital en obert, assegureu-vos que el cable de l’antena proporciona un senyal terrestre digital complet.

Canals afectats per l’apagada

La majoria de les grans cadenes com La 1, La 2, Canal 24 hores, Teledeporte, Clan, Antena 3, Cuatro, Telecinco i La Sexta ja emeten en HD i continuaran les emissions sense interrupcions. Tot i això, hi ha canals que actualment només emeten en SD i hauran de fer la transició a HD per romandre a la graella. Alguns exemples són FDF, Divinity, Energy, Boing, Nova, Neox, Mega, Cat3 i Televisió Canària. Aquests canals tenen planejat realitzar la transició les properes setmanes.

Receptors TDT recomanats

Si necessites adquirir un receptor TDT amb capacitat HD, aquí et presentem alguns dels receptors més ben valorats pels usuaris a Amazon:

– Receptor TDT HD Marca A

– Receptor TDT HD Marca B

– Receptor TDT HD Marca C

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00