Inici » L’alcaldessa de Solsona nega que s’hagi adquirit el solar per al futur centre sanitari

L’alcaldessa de Solsona nega que s’hagi adquirit el solar per al futur centre sanitari

by premium.cat
un edificio color canela con contraventanas marrones y algunas plantas en los balcones y una calle en frente, Enguerrand Quarton, vista panorámica, una representación digital, románico

Judit Gisbert (ERC) afirma que el projecte encara està en fase de plantejament i que el Consell Comarcal del Solsonès ha de moure la primera fitxa

L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, va desmentir ahir en el ple municipal que s’hagi comprat cap parcel·la per edificar-hi el nou centre sanitari de la ciutat, tal com li van reclamar més transparència els grups de Junts i Treballem per Solsona. Gisbert va explicar que el govern local farà una valoració quan el Consell Comarcal del Solsonès presenti el projecte definitiu del nou equipament. La líder de la CUP, Pilar Viladrich, va recordar que el Consell va aprovar un expedient per a la compra directa dels terrenys, però que no va arribar a materialitzar-se.

Un canvi urbanístic necessari

Gisbert va assenyalar que l’Ajuntament de Solsona no ha rebut cap sol·licitud de modificació del pla parcial ni de cap altre tipus, un requisit imprescindible si es volen utilitzar els terrenys que el Consell tenia compromesos. No obstant això, va reconèixer que el Consell va demanar un informe als serveis tècnics municipals per saber les condicions del solar de Ca l’Alemà. L’alcaldessa va dir que el terreny “no és sòl urbà, però sí urbanitzable”, i que el Consell està informat de les característiques de la parcel·la.

La CUP vigila la legalitat

Viladrich, que forma part del govern municipal, va advertir que des de la seva formació es vetllarà perquè el procés es faci amb tota la legalitat. De fet, quan es va tramitar la proposta de compra del solar, els cupaires van detectar que faltaven justificacions i informes tècnics que exigia la normativa. Per això, van acudir a l’Oficina Antifrau de Catalunya, que va concloure que hi havia indicis que l’expedient no estava ben fet.

L’oposició demana més informació

El portaveu de Junts per Solsona, Elis Colell, va criticar les declaracions del regidor d’Urbanisme, Joan Parcerisa, que va afirmar que l’Ajuntament no tenia constància formal de la tramitació del projecte. Colell va assegurar que el consistori “sí que n’és sabedor”, encara que fos de manera “informal”. Marc Barbens, de Treballem per Solsona, va lamentar que la informació sobre aquest assumpte “es doni a comptagotes” i va demanar més claredat. A més, va dir que el govern local ha de conèixer el projecte del nou centre sanitari perquè “l’alcaldessa es va reunir amb el Consell per parlar-ne” i “es va sol·licitar un informe” al respecte. Segons Barbens, aquest projecte és de gran rellevància, ja que “transformarà Solsona”, i no es podrà tirar endavant “sense el vistiplau final de l’Ajuntament”.

El Consell es reuneix amb Salut

Fonts del Consell Comarcal del Solsonès van informar que, actualment, estan en procés de reunir-se amb representants del Departament de Salut per plantejar adequadament el projecte del nou centre sanitari del Solsonès. Així mateix, estan estudiant tota la documentació referent a l’adquisició dels terrenys.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00