Inici » L’Audiència Provincial i el Judici dels Joves Bagencs: Una Marxa per la Llibertat Diferent

L’Audiència Provincial i el Judici dels Joves Bagencs: Una Marxa per la Llibertat Diferent

by PREMIUM.CAT
un grupo de mujeres sentadas en una mesa con papeles y bolígrafos frente a ellas y un juez al fondo, De Hirsh Margules, imagen promocional, una pintura mate detallada, crítica institucional

La Decisió de l’Audiència Provincial

L’Audiència Provincial de Barcelona manté el judici contra quatre joves bagencs per la Llibertat. Aquest judici es refereix als presumptes delictes comesos durant la Marxa per la Llibertat davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa els vespres del 16 i 17 d’octubre de 2019, en resposta a les sentències contra líders polítics i socials independentistes del 2017.

La Demanda de Suspensió

Tot i la defensa dels acusats haver demanat la suspensió o ajornament del judici, basant-se en la propera aprovació de la llei d’Amnistia, no s’ha rebut cap resposta del tribunal. L’agenda de la secció tercera de l’Audiència Provincial manté el judici programat per als propers dilluns i dimarts, segons fonts de NacióManresa.

Els Delictes Imputats

Els quatre joves en qüestió enfronten acusacions de desordres públics, atemptat i danys pels fets del 16 d’octubre, amb un d’ells també acusat de desordres públics i atemptat pels esdeveniments del 17 d’octubre. Les penes sol·licitades varien, amb els tres primers enfrentant-se a 7 anys de presó i multa, mentre el quart podria veure’s sotmès a 3 anys i mig addicionals pels fets de l’endemà.

Cal recordar que durant aquestes dues nits, la contundent actuació dels Mossos d’Esquadra també va rebre crítiques severes, portant a l’Ajuntament de Manresa a aprovar una declaració de rebuig a l’actuació ‘desmesurada’ de la policia catalana.

Resultats Lesius i Reclamacions de la Fiscalia

La Fiscalia acusa els joves de llançar objectes i material pirotècnic contra el cordó policial dels Mossos. Tot i això, no es pot establir una relació directa entre les accions dels acusats i les lesions dels agents. La fiscalia també reclama que els acusats assumeixin els danys als uniformes dels agents, valorats en 1.979,29 euros.

A més, es formula l’acusació que els acusats van instigar altres concentrats a llançar objectes contra els agents. Un dels acusats també és imputat per fer pintades a una furgoneta dels Mossos d’Esquadra i punxar-li una roda.

Conclusió

Amb la mantenció del judici, la tensió al voltant d’aquests fets continua. La població de Manresa espera amb interès el desenllaç d’aquesta situació que ha marcat la memòria col·lectiva de la ciutat.

Per a més notícies actuals sobre Manresa, el Bages i el Moianès, subscriviu-vos a la nostra newsletter diària ‘Bon Dia Manresa’.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00