Carmen Calvo insta a García Castellón a no opinar sobre l’amnistia fins que sigui llei: “No respectem els ritmes”

Així ho ha manifestat després de conèixer la resolució emesa aquest dijous pel magistrat de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, que instrueix el cas de ‘Tsunami’.

Calvo defensa el treball legislatiu i demana respecte al Poder Judicial

L’exvicepresidenta del Govern i actual parlamentària del PSOE, Carmen Calvo, ha afirmat que el Poder Judicial ha de respectar el procés legislatiu i considera que no ha d’emetre judicis sobre l’amnistia fins que no sigui aprovada i esdevingui llei. Segons el seu criteri, no s’estan respectant els ritmes.

Calvo ha fet aquestes declaracions en ser preguntada sobre la resolució publicada aquest dijous pel jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, que investiga la causa de ‘Tsunami’ i que assenyala que les lesions greus que van sofrir dos agents en els disturbis posteriors a la sentència del ‘procés’ són “incompatibles amb el dret a la vida i integritat física reconeguts a l’article 15 de la Constitució, i l’article 2 del Conveni Europeu de Drets Humans”.

La resolució del jutge podria dificultar l’amnistia de Puigdemont

La interpretació dels fets que fa el jutge va en sentit contrari a l’esmena acordada a darrera hora entre PSOE i Junts i podria dificultar la inclusió a l’amnistia de l’expresident català Carles Puigdemont pel cas de Tsunami.

Es dona la circumstància que aquest article específic del Conveni Europeu és un dels exclosos expressament a la llei d’amnistia després de l’última modificació que ha sofert la proposició de llei, encara que aquesta vulneració dels drets humans ha de ser “manifesta” i “amb intenció directa”, segons recull l’esmena incorporada el 23 de gener passat.

Calvo reclama “exquisidesa” al Poder Judicial i “tranquil·litat” als ciutadans

“El Poder Judicial també ha de respectar que estem a la feina legislativa ara mateix, en un treball parlamentari que requereix també de l’exquisidesa de no pronunciar-te”, ha dit al Congrés, a l’entrada de la Comissió d’Igualtat.

“Especialment quan formes part d’un altre poder fins que el text definitivament es pugui aprovar, aparegui al Butlletí Oficial de l’Estat i es converteixi en llei, que és quan els tribunals del nostre país el poden aplicar”, ha afegit seguidament.

Calvo considera que no es respecten els ritmes i això “no és bo” perquè no dóna tranquil·litat als ciutadans, que segons el seu parer és el que necessita el país.

Calvo respon a les crítiques de García Page i li demana recolzament al seu partit

D’altra banda, respecte a les crítiques llançades pel president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, que ha dit que el PSOE es troba “a l’extraradi de la Constitució”, Calvo considera que en els moments “complicats” cal ajudar a les sigles del propi partit.

“Sobretot perquè ell té molt bons resultats electorals, està molt ben valorat al seu territori i pot, evidentment, permetre recolzar el seu partit en un altre episodi i en altres llocs”, ha assenyalat.

En tot cas, no considera que s’hagi de sancionar Page per les seves declaracions encara que considera que les crítiques s’han de pronunciar dins del partit i li recorda que el cap de setmana passat va tenir dos òrgans en què va poder parlar amb llibertat. Es referia a la Convenció Política i al Comitè Federal que el PSOE va celebrar a la Corunya, als quals Page no va assistir perquè estava de viatge a la Xina.

En aquest sentit, sosté que els partits estan per donar tranquil·litat a la ciutadania perquè són un instrument d’organització del poder reconegut per la Constitució, “així que jo prefereixo dir-ho dins que fora”, ha apuntat.

Related posts

El debat sobre la identitat de gènere al Regne Unit: una nova perspectiva

El periodisme davant la tirania de les mètriques

La realitat del transport ferroviari a Catalunya: un repte permanent