Inici » El Misteri del Doble: Una reflexió sobre l’existència

El Misteri del Doble: Una reflexió sobre l’existència

by PREMIUM.CAT
una porta amb una planta en test a l'escala i una planta en test a l'escala del davant, Enguerrand Quarton, luxe, un barroc flamenc, moviment d'arts i oficis

La inquietant sensació d’un món paral·lel

Sovint em trobo escoltant el timbre d’una porta que no pertany a casa meva, com si visqués simultàniament en un altre lloc del qual en desconec la ubicació. Aquest timbre, el de la meva residència alternativa, de vegades sona amb impaciència, com si l’obertura es demorés. M’imagino una versió diferent de mi, maldestrement dirigint-se cap a l’entrada per atendre visites, com a venedors de llibres. La incapacitat d’obrir aquesta altra porta em genera ansietat, però què hi puc fer? No sóc allà, ni tan sols sé on és. No es pot atendre un venedor de llibres a Barcelona si un és a Madrid. He esmentat Barcelona, ​​però podria ser qualsevol lloc, ja que no aconsegueixo ubicar aquest altre jo en un lloc específic. Podria ser de qualsevol part del món, manejar-se en un idioma diferent del meu. Si ens trobéssim, ens hauríem de comunicar a través d’un traductor. L’única cosa familiar és el so del seu timbre, un din-dong convencional que ha de ressonar a tot el món.

La Presència Absent

De vegades, em trobo al parc, sense interactuar amb ningú, quan percebo l’intens aroma a Camel, la meva marca de cigarrets d’antany. Observo al meu voltant i no hi ha ningú fumant, ni realitzant cap activitat, ja que acostumo a visitar el parc en hores desolades. Dedueixo que el fumador, l’aroma del qual arriba al meu olfacte com el so del timbre a les meves orelles, es troba lluny, potser als antípodes, a Austràlia. És una altra versió de mi que ha sortit al jardí de casa seva a fumar en secret. Ara ha de ser de nit a Austràlia. Aquest home que sóc jo dóna una calada profunda mentre observa les estrelles. Puc visualitzar-ho si tanco els ulls, però és una reconstrucció imaginària. L’única dada real que tinc de la seva vida és l’olor de les cigarretes, una aroma que travessa les diferents dimensions de la realitat per assolir el meu nas. Viurà aquest home a la casa del din-dong? Serà el mateix? Rebreu algun senyal de la meva existència? Potser, quan jo tiri de la cadena del meu vàter, escolti el ressò al seu.

L’Enigma de l’Existència Paral·lela

Què passarà amb mi quan aquest altre jo o aquests altres morin?

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00