El Motel Empordà: una experiència gastronòmica única a la Costa Brava

Un restaurant amb una llarga història

Tan bon punt entro al Motel, el restaurant de l’històric Hotel Empordà de Figueres, em trobo amb en Jaume Subirós, que em saluda amablement mentre empeny el carret de les postres cap al menjador. És evident que continua sent l’ànima del local. En Jaume és una figura clau de la gastronomia i la restauració catalana, i recentment va rebre un homenatge al mercat de la Boqueria. És reconfortant saber que no té cap intenció de jubilar-se, ja que és un gran professional i una persona molt apreciada.

Una cuina catalana de qualitat

El Motel és un lloc especial. Un cop miro la carta, decideixo provar el menú degustació Sabors de temporada. Acompanyo el menjar amb un vi blanc de l’Empordà, el Cartesius, que és elegant i complex en aromes. Començo amb un brioix amb piquillo com a aperitiu, seguit d’una crema de tomàquet a l’all amb bacallà, olives i cigrons. Aquest plat és gustós i refrescant. Continuo amb una truita de rossinyols i albercoc, una especialitat de la regió. Després, em deleito amb la serviola mediterrània, un peix poc conegut però amb un sabor excel·lent. A continuació, em serveixen una royale de porcell “croque-monsieur” amb vi ranci i perfum d’estragó. Aquest plat és excepcional i es desfà a la boca. Per desengreixar, em serveixen un sorbet de cava rosat abans de gaudir d’una pasta fullada farcida de crema com a postres. Tots els plats són espectaculars i mostren la qualitat de la cuina del Motel.

Una història de tradició i excel·lència

El Motel és un establiment amb una llarga història. Va ser fundat per Josep Mercader fa 65 anys i en Jaume Subirós, que en aquell moment era grum, va acabar convertint-se en el seu gendre i prenent les rendes del negoci després de la mort de Mercader. Des de llavors, en Jaume ha mantingut l’esperit de la cuina catalana que tant agradava a Josep Pla i ha portat el restaurant a l’excel·lència. El Motel Empordà és un lloc imprescindible per als amants de la bona cuina, tant si estan de visita a la Costa Brava com si no.

Conclusió

En resum, el Motel és un restaurant amb una llarga història i una reputació excel·lent. En Jaume Subirós continua sent l’ànima del local i ofereix una cuina catalana de qualitat. El menú degustació Sabors de temporada és una excel·lent opció per provar els plats més destacats del restaurant. Si busques una experiència gastronòmica única a la Costa Brava, el Motel Empordà és el lloc perfecte per a tu.

Related posts

Reflexió i Planificació al Final del Curs Escolar

Espanya és única

Crisi de vocacions filològiques