Inici » El nou pla de millora de les matemàtiques i la lectura s’estendrà des de primària fins a batxillerat

El nou pla de millora de les matemàtiques i la lectura s’estendrà des de primària fins a batxillerat

by PREMIUM.CAT
un grupo de niñas sentadas en escritorios con papeles y bolígrafos en las manos y escribiendo en papel frente a ellas, De Hirsh Margules, película fija, una fotografía de archivo, escuela de barbizon

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, presenta el programa estatal per revertir els baixos resultats de l’informe PISA

Aquest dijous, la ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha donat a conèixer el nou pla estatal de millora de les matemàtiques i la lectura, que abastarà des de primària fins a batxillerat. El pla té com a objectiu millorar les competències dels estudiants en aquestes dues àrees, que han mostrat un descens en l’últim informe PISA. Per això, el govern espanyol destinarà un pressupost adequat per implementar accions com la reducció del nombre d’alumnes per grup o l’oferta d’activitats extraescolars gratuïtes.

Segons ha explicat la ministra, el pla beneficiarà a 5,2 milions d’estudiants de la pública i la concertada, des de primer de primària fins a segon de batxillerat, en el cas del programa de lectura. Pel que fa al programa de matemàtiques, s’adreçarà als alumnes de tercer de primària fins a batxillerat. La ministra ha assegurat que el pressupost del pla serà “ambiciós” i estarà “fortament recolzat” per recursos. A més, ha recordat altres mesures del govern espanyol per impulsar l’educació, com l’augment de les beques o la modernització de la formació professional.

El pla respon a la necessitat d’elevar el nivell educatiu dels estudiants espanyols

El pla de millora de les matemàtiques i la lectura és una resposta a la situació preocupant que reflecteix l’informe PISA, que avalua les competències dels estudiants de 15 anys en diferents països. L’últim informe, publicat el mes passat, situa Espanya per sota de la mitjana de l’OCDE en matemàtiques i lectura, amb una caiguda respecte a l’edició anterior. Per això, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar diumenge que els propers pressupostos inclourien una partida específica per millorar aquests àmbits.

La ministra d’Educació també es pronuncia sobre altres temes d’actualitat educativa

A més del pla de millora de les matemàtiques i la lectura, la ministra d’Educació ha tractat altres qüestions que afecten el sector educatiu. Una d’elles és l’ús del telèfon mòbil a les aules, que ha generat un debat entre els diferents agents educatius. La ministra ha anunciat que els aparells no es podran utilitzar a les escoles i instituts, excepte quan el professor ho sol·liciti. “El que és important és que no se’n faci ús en horari lectiu”, ha afirmat.

Una altra qüestió que ha suscitat polèmica és la proposta del Partit Popular de crear un sistema de selectivitat propi per les comunitats autònomes on governa, però obert a la resta que s’hi vulguin sumar. La ministra ha qualificat aquesta idea de “frívola” i “inviable”, i ha defensat la necessitat de fer una reflexió amb tots els agents de la comunitat educativa i plantejar propostes “serioses”. Així mateix, ha recordat que l’última llei d’educació va establir mecanismes per crear un nou sistema d’avaluació, en el qual no han participat cap comunitat governada pels populars. “Aquells que defensen la igualtat ara proposen una solució només per les comunitats del PP”, ha lamentat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00