El PP i Vox rebutgen declarar el 2024 Any Estellés pel “catalanisme” del poeta

El PP i Vox demostren la seva aversió al catalanisme

El Partit Popular (PP) i Vox han tornat a mostrar la seva catalanofòbia al rebutjar la proposta de declarar el 2024 com a Any Estellés, en honor al poeta Vicent Estellés. Aquesta proposta, presentada per Compromís, tenia com a objectiu commemorar els cent anys del naixement del poeta de Burjassot. No obstant això, tant el PP com Vox s’han oposat a aquesta iniciativa, demostrant una vegada més la seva aversió al catalanisme i la cultura catalana al País Valencià.

Vox rebutja la proposta per motius polítics

L’extrema dreta de Vox ha rebutjat frontalment la proposta argumentant que no volen blanquejar l’esquerra separatista i acusant-la de treballar en contra dels valencians. El síndic ultradretà José María Llanos ha expressat el seu rebuig a la proposta i ha qüestionat els motius per declarar l’Any Estellés en aquest moment. Aquesta postura de Vox demostra la seva falta de suport a la cultura valenciana i la seva intenció de contaminar les institucions valencianes amb les seves idees extremistes.

El PP no justifica el seu vot en contra

Per la seva banda, el Partit Popular no ha trobat cap excusa adient per justificar el seu vot en contra de la proposta. Aquest fet ha estat criticat tant per Compromís com pel PSPV, que han recordat que el PP ja ha rebutjat en diverses ocasions homenatjar el poeta en altres aniversaris importants de la seva vida i obra. Aquesta actitud del PP posa de manifest la seva falta de compromís amb la cultura valenciana i el seu menyspreu cap als valencians.

El PSPV lamenta l’actitud de l’extrema dreta

Des del PSPV s’ha lamentat l’actitud de l’extrema dreta i s’ha criticat la seva aversió a la cultura valenciana. El diputat José Muñoz ha afirmat que l’extrema dreta està contaminant les institucions valencianes i ha instat a treure-la del poder. A més, ha destacat la importància de reivindicar la cultura valenciana i ha expressat el suport dels socialistes a l’Any Estellés i a la llibertat.

Related posts

El debat sobre la identitat de gènere al Regne Unit: una nova perspectiva

El periodisme davant la tirania de les mètriques

La realitat del transport ferroviari a Catalunya: un repte permanent