Inici » Els dos mons del futbol: Una reflexió sobre el simbolisme i la realitat

Els dos mons del futbol: Una reflexió sobre el simbolisme i la realitat

by PREMIUM.CAT
dos personas paradas en un acantilado con vistas a un valle y montañas con una cadena montañosa al fondo y un cielo lleno de nubes, Ada Hill Walker, pintura mate, una pintura mate detallada, fotorrealismo

El simbolisme de Gigi Riva i la dualitat del futbol modern

Els videomarcadors de la final de la Supercopa italiana a Riad van ser testimoni del minut de silenci en honor del gran Gigi Riva. En aquest moment, es van confrontar, com mai abans, dos mons oposats.

D’una banda, Riva i el potent simbolisme de la seva memòria. La fidelitat del prolífic golejador, nascut a la Llombardia, que va romandre durant tota la seva carrera al modest Cagliari, portant-lo de Segona Divisió a ser campió de Lliga.

D’altra banda, els xiulets del públic saudita durant l’homenatge a Riva, Rombo di Tuono, que ens mostren la variant més hostil del futbol modern, capaç de deslocalitzar seus de tornejos nacionals i despreciar el silenci per les llegendes desaparegudes.

La dualitat de Mestalla i les tensions entre tradició i modernitat

També Mestalla ha vist valencians d’adopció créixer, triomfar i retirar-se a viure entre nosaltres. Les tensions entre el món antic i el nou es manifesten en el futbol, especialment al Valencia.

Les darreres tardes de Mestalla resistiran durant anys com a exponent del futbol més clàssic, però el Nou Mestalla representa els excessos del futbol modern.

Paral·lelismes entre el passat i el present: El Valencia de Rubén Baraja

En ‘Línia de Fons’, en Àpunt, el mestre Fernando Gómez Colomer veu similituds entre l’actual Valencia i l’equip de canteranos que va rescatar el club amb l’ascens de 1987.

Els èxits actuals podrien emular la fidelitat de Riva o la resistència dels veteràns de Mestalla, però s’enfronten amb la realitat del futur, amb el 92% del capital accionarial en mans de Lim.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00