Inici » Les infermeres de Catalunya posposen la vaga indefinida després d’acord amb Salut

Les infermeres de Catalunya posposen la vaga indefinida després d’acord amb Salut

by PREMIUM.CAT
un gran grupo de personas sosteniendo una pancarta en la calle con una multitud de personas detrás y una pancarta que dice alianza ted wwwwwaang, Bouchta El Hayani, imagen promocional, una foto, realismo socialista

Acord entre Infermeres de Catalunya i el Departament de Salut

Les infermeres de Catalunya han decidit desconvocar la vaga indefinida després d’arribar a un acord amb el Departament de Salut, posposant així la protesta que el sindicat va iniciar el passat 12 de desembre.

Després de hores de reunions, conselleria i sindicat han consensuat un conjunt de millores organitzatives, com el dret a la desconnexió digital i el reconeixement de les infermeres com a cap de torn i guàrdia.

Millores organitzatives

Tot i que no s’ha aconseguit un acord pel complement salarial reclamat, s’han pactat altres mesures com la desconnexió digital i l’estudi de les necessitats reals de la flota de vehicles per garantir la cartera de serveis d’atenció domiciliària dels CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS).

A més, s’ha acordat una avaluació de les càrregues de treball dels professionals i l’assignació de personal als centres sanitaris per determinar l’estat del sistema.

Per fer seguiment dels compromisos, Salut i el sindicat han pactat reunir-se bilateralment cada dos mesos.

Desconvocatòria de la vaga

La vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, Laia Marsal, ha indicat que, tot i no obtenir totes les reivindicacions esperades, es posposa la vaga per donar un respir a la infermeria i la població. Ha destacat que els acords assolits no suposen el final de les negociacions i han defensat la possibilitat de tornar a convocar una vaga si cal.

Reclamacions de les infermeres

El sindicat va convocar l’aturada per reclamar millores econòmiques i en el reconeixement de la professió. L’acord pel tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), pactat entre el Departament de Salut i altres sindicats, no recull totes les demandes de les infermeres de Catalunya, donant lloc a l’inici de la protesta el passat 12 de desembre.

Malgrat no aconseguir el complement salarial desitjat, el sindicat es mostra satisfet amb l’acord tancat, destacant la demanda de reclassificació a la categoria A1, un tema que dependrà de les negociacions amb el govern espanyol.

Seguiment dels compromisos

Les infermeres de Catalunya seran estrictes en el seguiment dels acords assolits i anunciem la participació en fites reivindicatives futurament plantejades.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00