Inici » Les millores organitzatives posposen la vaga de les infermeres de Catalunya

Les millores organitzatives posposen la vaga de les infermeres de Catalunya

by premium.cat
una gran multitud de personas con chalecos naranjas en un estadio con una bandera en medio de la multitud, Andreas Gursky, elden ring, una foto de cambio de inclinación, ensamblaje

Acord entre Infermeres de Catalunya i el Departament de Salut

Les Infermeres de Catalunya han decidit desconvocar la vaga indefinida després d’arribar a un acord amb el Departament de Salut. Aquest acord inclou millores organitzatives significatives que han satisfet les demandes del sindicat.

Millores destacades

Durant les negociacions, s’ha pactat el reconeixement de les infermeres com a figures vàlides per exercir com a cap de torn i de guàrdia. A més, s’ha garantit el dret a la desconnexió digital per mitjà de l’establiment d’un codi de desconnexió digital durant el 2024.

El Departament de Salut s’ha compromès a estudiar les necessitats reals de la flota de vehicles del territori i a augmentar-la segons aquesta avaluació durant el primer semestre d’aquest any per poder garantir la cartera de serveis d’atenció domiciliària dels CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS). Així mateix, s’ha acordat dur a terme una avaluació de les càrregues de treball dels professionals i l’assignació de professionals als centres sanitaris amb l’objectiu de millorar el sistema.

Compromissos de seguiment

Per garantir el compliment dels acords, el Departament de Salut i el sindicat han acordat reunir-se bilateralment cada dos mesos.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha mostrat la seva satisfacció per la desconvocatòria de la vaga, assegurant que això permetrà treballar en les millores de la professió infermera que es reclamen.

Reconeixement i perspectives

Malgrat les concessions aconseguides, el sindicat manté la seva postura exigent. La vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, Laia Marsal, ha assegurat que aquest acord no satisfa la totalitat de les reivindicacions, tot i que l’ha qualificat com un primer pas. A més, ha deixat clar que no descarten convocar una nova vaga en cas de no progressar en les negociacions.

Cal recordar que la vaga Havilava afectat la població i que la seva desconvocatòria s’ha valorat positivament, proporcionant un clima de pau social que afavoreix el treball cap a les millores necessàries.

Reclamacions pendents

Una de les demandes no satisfetes és el complement salarial d’entre 400 i 600 euros mensuals que el sindicat reclamava mentre el govern espanyol no fa la reclassificació de la professió a la categoria funcionarial A1. La reclassificació formal depèn del Ministeri i, per tant, l’acord no ha inclòs aquesta demanda.

Perspectives de requalificació

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha reiterat la seva voluntat de prioritzar la requalificació de la professió en les negociacions amb l’Estat. En aquest sentit, ha anunciat que abordarà aquesta qüestió en la propera reunió amb la ministra de Sanitat, Mónica García, el proper 2 de febrer.

El conseller ha subratllat la importància que l’Estat es comprometi en la requalificació, ja que això és essencial per a un sistema sanitari públic de qualitat i per al benestar dels professionals sanitaris. A més, ha afirmat que vetllarà pel compliment dels compromisos assolits, demostrant una clara determinació en aquest sentit.

Respalç i mobilitzacions

Així mateix, el sindicat ha reiterat el seu suport a la manifestació convocada per altres entitats sindicals en contra del nou conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS) i ha anunciat la seva presència a Madrid per demanar el reconeixement de la categoria professional A1 i de les especialitats infermeres.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00