Inici » Les relacions d’Àngel Guimerà amb Manresa: Un Centenari Dignificat

Les relacions d’Àngel Guimerà amb Manresa: Un Centenari Dignificat

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata davant d'un grup d'homes amb vestit i corbata en una sala d'audiències, Alesso Baldovinetti, vfx, una escultura de marbre, accionisme vienès

Una Visita Històrica

En el marc del centenari de la mort d’Àngel Guimerà, l’historiador Francesc Comas va compartir detalls fascinants sobre les relacions que el reconegut escriptor va mantenir amb Manresa. Les seves visites a la ciutat van ser esdeveniments destacats, i el seu llegat continua sent recordat amb admiració i respecte.

La primera visita de Guimerà a Manresa va tenir lloc el 26 de març del 1892, en el marc de la celebració de les històriques Bases de Manresa. En aquesta ocasió, la Unió Catalanista va triar la capital del Bages per a la seva primera assemblea, un esdeveniment que va marcar un punt d’inflexió en la història de la regió. Guimerà, conegut per les seves habilitats com a escriptor i propietari, va ser encarregat de presidir la ponència de la base tercera, centrada en la Constitució Catalana. El seu discurs, descrit com ences i apassionat, va captivar l’audiència i va deixar una empremta perdurable en la memòria col·lectiva de Manresa.

Reconeixement i Honor

La segona visita de Guimerà a Manresa va tenir lloc el 30 d’abril de 1905, quan es va celebrar un concert de l’Orfeó Manresà que va estrenar l’himne amb lletra d’Àngel Guimerà i música d’Estanislau Casas. Aquest esdeveniment va ser un testimoni del profund impacte que Guimerà havia tingut en la vida cultural i artística de la ciutat. A més, la seva contribució va ser reconeguda a Barcelona, on va ser declarat fill predilecte, i diverses ciutats catalanes li van dedicar carrers en honor al seu llegat literari.

Un Homenatge Memoritzat

La tercera visita de Guimerà a Manresa va tenir lloc el 29 d’agost de 1920, quan va presidir els segons Jocs Florals infantils al Centre Autonomista de Dependents del Comerç i la Indústria. Tot i que aquesta recepció va ser més modesta en comparació amb les anteriors, va ser un testimoni del respecte i l’admiració constants que la ciutat de Manresa sentia cap a aquest il·lustre escriptor.

Un Llegat Perdurat

Les visites d’Àngel Guimerà a Manresa van marcar un capítol significatiu en la història de la ciutat. El seu compromís amb la cultura i la seva contribució a la vida social i artística de Manresa continuen sent recordats amb gratitud i admiració. El seu llegat perdura com un testimoni de la seva influència duradora en la regió, i la seva memòria segueix sent honorada amb respecte i veneració.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00