Inici » Les sancions de l’Agència Tributària per fer pagaments en efectiu el 2024

Les sancions de l’Agència Tributària per fer pagaments en efectiu el 2024

by PREMIUM.CAT
un montón de papeles y una caja en el suelo con muchos papeles esparcidos por el suelo, Cornelia Parker, renderizador de octanaje, renderizado 3D, arte contextual

Les alternatives al pagament en metàl·lic

El pagament en efectiu té els dies comptats. L’Agència Tributària vol reduir el seu ús i fomentar altres formes de pagament més segures i transparents. Per això, existeixen diverses opcions per no haver de portar diners en efectiu. Les aplicacions bancàries i la telefonia mòbil ens ofereixen la possibilitat de transferir diners amb un simple toc. Així, podem pagar amb el nostre mòbil, amb Bizum o amb PayPal. Aquestes són algunes de les alternatives més ràpides, senzilles i còmodes que tenim al nostre abast. No obstant això, hi ha persones que encara prefereixen pagar en efectiu, per la por que els provoca l’ús d’Internet.

Els límits legals per als pagaments en efectiu

La Llei 11/2021, de 9 de juliol, estableix un límit màxim per als pagaments en efectiu. Si es supera aquesta quantitat, es pot incórrer en una infracció i rebre una multa. El límit actual és de 1.000 euros, quan fa dos anys era de 2.500 euros. Aquesta mesura pretén evitar el frau fiscal i el blanqueig de capitals. A més, també hi ha un límit per a les transferències bancàries: 10.000 euros. Si es fan operacions per un import superior, cal declarar-les a l’Agència Tributària.

Les conseqüències de pagar massa en efectiu

L’Agència Tributària està vigilant els pagaments en efectiu i envia avisos a aquelles persones que els fan de forma habitual. A més, disposa d’un formulari a la seva pàgina web per a denúncies de pagament en efectiu. Qualsevol persona pot presentar una denúncia si té coneixement d’un pagament en efectiu que incompleix la llei. La denúncia es pot fer de forma anònima o identificant-se, i es pot fer tant a través de la web com a les oficines de l’Agència. En cas de cometre aquest tipus d’infracció, l’Agència Tributària adverteix que les dues parts han de respondre a la sanció imposada. Es tracta d’una “infracció administrativa greu” que pot comportar una multa de 500 a 2.500 euros.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00